Make-overs

Tafel make-over

Toen we hier alweer bijna een jaar geleden kwamen wonen hadden we ineens een extra plek voor een eettafel, aangezien het nieuwe huis een aparte woonkeuken heeft en onze oude eettafel in de woonkamer kwam te staan. Op marktplaats kocht ik voor een paar tientjes een eetkamerset. De bedoeling was om de tafel nog een make-over te geven, maar het was er nog niet van gekomen. Een paar weken geleden was ik die rode kleur van de tafel wel echt zat, dus ik besloot eindelijk eens de tafel aan te gaan pakken. 

tafelvoor

Zo was de tafel dus. Tijd om de schuurmachine erover heen te halen. Samen met Rick tilden we de tafel naar de achtertuin, zodat het binnen niet zoveel rommel zou geven. Het schuren was alleen nog best lastig. Ten eerste omdat ik geen schuurpapiertjes had voor mijn goede schuurmachine en ik het met een kleine muis moest doen en ten tweede omdat de tafel gewaxt was. Wat snel losliet en meteen mijn hele schuurpapiertje verpestte.

tafelschuren

Maar goed, na wat proberen, tien schuurpapiertjes later en een lichte trilhand ervan was het toch gelukt en kon ik eindelijk verder met de tafel. Samen met Rick tilde ik hem weer naar binnen en ging ik aan de slag met de verf.

tafelschilderen

Dit vind ik altijd het spannendste gedeelte. Het schilderen van de tafel zelf. Want je kan niet makkelijk meer terug. Hopen altijd maar dat het mooi gaat worden. Ik heb gekozen voor verf Ral 9010 op waterbasis. Zelfde verf als die ik voor de trap heb gebruikt. De onderkant van de tafel kreeg twee lagen. Daarna ging ik het blad beitsen met een kleine lakroller, kleur grijs van Cetabever. Deze had trouwens wel vier lagen nodig voordat het gedekt was zoals ik wilde. Ik redde het gelukkig precies met mijn lak. Daarna was het potje echt leeg.

tafelna

Dit was het resultaat toen ik klaar was. Ik ben eerlijk, ik moest wel heel erg wennen. Sowieso omdat het een heel ander gezicht was ineens in de keuken, maar vooral omdat ik twijfelde over de kleur van de beits. Het pakte iets anders uit dan ik had verwacht en had het liever wat meer in een taupekleur gezien dan zo lichtgrijs. Toch wilde ik het even zo laten voordat ik meteen weer zou gaan schuren en beitsen.

tafelna2

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en ben ik helemaal gewend aan de tafel zo. Ik vind het eigenlijk heel fris en mooi eruitzien zo. En echt passen bij de rest van de keuken en onze nieuwe buffetkast (afgezien van de vloer, maar die gaan we binnenkort vervangen).

tafelvoorna

Een make-over waar ik dus even aan moest wennen, maar waar ik nu HEEL blij mee ben. Zeker als ik de foto links weer zie. Ik vind het heel erg opgeknapt en veel meer passen bij ons huis.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk