DIY

Sinterklaas-kaarsje

Ik ben gek op kaarsjes in huis. Eigenlijk staan hier (bijna) elke avond wel kaarsjes aan. En, om nou eens kaarsjes op tafel te hebben staan in de Sinterklaas-sfeer, kwam ik met dit kaarslichtje dat je zelf kan maken. Heel makkelijk, je bent er zo mee klaar, maar met een heel leuk resultaat.

Wat heb je nodig?

sinterklaas-pot-nodig

 • Zwart zelfklevend decoplastic
 • Lege (schoongemaakte) pot
 • Schaar
 • Waxinelichtje
 • Sisal touw
 • Een printer

Hoe maak je het:

 1. Knip het decoplastic uit in het formaat van een A4-tje, zodat het in de printer kan.

  print-sinterklaas

 2. Print de Sinterklaas-printable (hier te vinden). Hij is gemaakt voor een grote mayonaise-pot (dat heb ik gebruikt). Als je een kleiner potje gebruikt, print het dan iets kleiner uit. Uiteraard kan je ook andere plaatjes printen, zoek dan wat leuks uit op internet. De kwaliteit maakt niet uit. Zorg dat je het decoplastic goed om in de printer stopt, zodat het geprint wordt op de achterkant.

  sinterklaas-pot-knippen

 3. Knip het plaatje uit en plak het aan de buitenkant van de pot op gewenste hoogte.
 4. Nou vind ik zelf de bovenkant van een pot nooit zo mooi als ik het gebruik als kaarsje. Daarom heb ik het afgewerkt met Sisal touw. Knip een lang stuk af, ongeveer 50 centimeter. Wikkel het een paar keer om de pot, knoop het vast.
 5. Kaarsje erin en klaar is je windlicht.

sinterklaas-pot1

Gezellig toch? Zo simpel, maar zo leuk! De kinderen vinden het hier helemaal leuk staan op tafel. En ik ook!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk