Accessoires haken

Kerststal haken

Vorig jaar met kerst kreeg ik van mijn schoonmoeder een haakboekje. Met allemaal patronen erin om je eigen kerststal te gaan haken. Super leuk. En ook precies op tijd. Niet meer voor die kerst, maar zeker voor de volgende, aangezien het nog best wat werk is om te maken. Daarom begon ik meteen in januari ermee. En uiteindelijk ging het nog redelijk snel eigenlijk. Van de zomer was ik al klaar. Het enige dat nog gedaan moest worden was de stal zelf in elkaar zetten. En vandaag besloten we dat te gaan doen. Samen met mijn schoonvader en schoonmoeder. Het was even een dagje timmeren, maar het resultaat is zo leuk geworden! Echt zo leuk!

kerststal-haken-DIY-ontwerp

Het begon met het ontwerp. Dat ik samen met mijn schoonvader ook van de zomer al had opgezet. We wilden nog een klein afdakje aan de zijkant voor de schapen en de herder.

kerststal-zagen

Samen met mijn schoonvader gingen we in onze garage aan de slag. Maar de meeste credits hiervoor gaan naar mijn handige schoonvader hoor. Ik heb een beetje geassisteerd, een paar plankjes gezaagd en geschuurd, maar meer niet.

diy-kerststal

Na wat timmer en zaagwerk was dit het resultaat. Geweldig al hè? En precies zoals we hem hadden uitgetekend. Tijd om hem op te knappen. Wat ik samen met mijn schoonmoeder ging doen. Mijn schoonvader ging nog twee van deze stallen in elkaar timmeren, omdat er inmiddels al meerdere familieleden interesse hadden 😉

DIY-kerststal-versieren

Kerststal-schilderen

Kerststal-versieren

Het lampje maakten we zelf. Van meerdere onderdelen van de Action. Lichtslang op batterij losgehaald en in een kerstster-ornament gehangen. Hoort er wel bij toch, een lichtgevende ster bij een stal? Het dak en de onderkant werd versierd met mos-matten en een lijmpistool. De binnenkant en buitenkant van het huis werd bruin geschilderd en het dak werd afgewerkt met een lang stuk van een berk. Even laten drogen en het kon gevuld worden, met de gehaakte popjes die inmiddels al een aantal maanden verstopt zaten in een doos.

En dit is het resultaat:

DIY kerststal

diy-kerststal2

diy-kerststal3

kerststal-haken-DIY

Oooo wat is het leuk hè?! Lief. En alles helemaal zelf gemaakt. Hoe leuk is dat? Oke, niet helemaal waar. Ik heb drie schaapjes gesmokkeld, ssstttt. Die vond ik namelijk echt niet leuk om te haken en na één schaap had ik het wel gezien. Maar, afgezien van die schaapjes… Mijn zelfgemaakte kerststal. En ik vind hem leuk!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk