DIY voor in huis

Herfstkrans

Ik ben gek op kransen bij de voordeur. Het staat altijd zo huiselijk en gezellig. En het maakt je deur altijd echt een eye-catcher. Een paar maanden geleden maakte ik er al eentje voor het voorjaar. Maar nu het herfst begon te worden vond ik dat deze wel even een update kon krijgen. Dus ik haalde de oude bloemen van de krans, kocht wat nieuwe decoratie en maakte een nieuwe krans ervan. Ook deze hangt bij ons thuis al twee maanden, maar mocht je hem nog willen maken, het kan nog net. Een herfstkrans. Het is nog geen winter, toch?! Dus komt ie: 

Wat heb je nodig:

 • Een gevlochten krans (verkopen ze bij heel veel winkels en tuincentra. Deze komt gewoon bij de Action vandaan)
 • Herfstdecoratie (kijk eens bij de big bazar of Action wat je daar kon vinden. Ik kocht bij de Action herfstprikkers met blaadjes en appeltjes eraan).
 • Sisaltouw of een lint
 • spijker
 • hamer
 • (lijmpistool)

Hoe maak je het:

 1. Leg de krans op tafel. Pak je prikkers en steek ze in de krans tussen het vlechtwerk door. Mocht je geen prikkers hebben, maar losse blaadjes, gebruik dan een lijmpistool om ze vast te maken op de krans.
 2. Decoreer de blaadjes net zo lang totdat jij vindt dat het mooi zit. Ik wilde maar één kant versieren, omdat ik het anders zo druk vond worden. Maar als je helemaal rondom wil gaan is dat ook goed. Kan ook heel mooi zijn.
 3. Knip een stuk touw of lint af. Neem voor de zekerheid anderhalve meter. Dan weet je zeker dat je genoeg gaat hebben.herfstkransmaken
 4. Haal het touw of lint aan de achterkant van de krans door een stukje van het vlechtwerk heen. Zorg dat de uiteindes van je touw even lang zijn en maak een knoop bij de krans. Zorg dat hij wel goed in het midden aan de bovenkant zit, zodat je krans niet scheef hangt. Maak nog een knoop ongeveer 50 centimeter hoger. Hier ga je hem aan ophangen.
 5. Sla aan de binnenkant van de deur hoog bovenin een spijkertje. Daar hang je je krans aan op. Zorg er wel voor dat je de spijker weer mooi in het midden van de deur slaat. Mocht je dit liever niet willen in je deur dan kan je ook een speciaal ophangsysteem kopen die ook gebruikt wordt voor kerstkransen.
 6. Hang je krans over de deur heen en laat hem haken op het spijkertje aan de binnenkant van de deur. Kijk of hij op de goede plek hangt. Verstel eventueel de laatste knoop nog om hem op de goede plek te hebben hangen. Knip het overige touw af.
 7. Klaar is je krans!

herfstkrans

Zet lekker wat pompoenen bij je voordeur, eventueel een groot windlicht met rode en oranje kaarsen als je daar de ruimte voor hebt, en het ziet er helemaal gezellig uit straks met Sint Maarten.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk