DIY

Schilderij op hout

Al sinds dat Mila haar kamer klaar was had ik het idee om boven haar speelgoedkast nog een schilderij op te hangen. De muur was nog wat kaal en wat doe je er anders? Ik wist alleen nog niet wat, maar wist ook wel dat het tegen die tijd wel een keer zou komen.

Laatst liepen we door een woonwinkel en daar zagen we een heel leuk schilderij van volkswagenbusjes. Mila was meteen enthousiast, want dat was hetzelfde als op haar behang. “Dat zou nou leuk zijn voor op haar kamer” dacht ik. Die dag erna zat ik na te denken. Ik kan zoiets volgens mij prima zelf maken. Gewoon op een canvas. Het was alleen zondag, we hadden geen canvas in huis en ook geen winkels in de buurt die open waren. In de garage zagen we een stapel planken liggen en ik vroeg aan Rick of het niet daarop kon. Rick, meteen enthousiast van het idee, begon te meten en te zagen en nog geen half uur later kwam hij met een groot bord van hout aanzetten. “Om op te schilderen”.

tekenen-op-hout

Ik tekende er twee busjes op (wat ik best een uitdaging vond, aangezien ik helemaal niet van de auto’s en bussen tekenen ben). Nog wat onzeker begon ik ze uiteindelijk in te schilderen, hopend dat het mooi zou gaan worden. Even later begon ik de vormen te zien en begon ik enthousiast te worden. Het werd al leuk. En niet alleen ik werd enthousiast. De rest van het gezin ook. Want uiteindelijk stond iedereen erbij te kijken. Rick kreeg zelfs zin ervan om ook te schilderen (en die schildert echt NOOIT), dus dat zegt wat.

schilderen-op-hout

Vijf uurtjes waren we ermee bezig. Toen vonden we het klaar. We hebben zitten twijfelen of we nog wat met de achtergrond wilden doen, maar het hebben van een echte houten achtergrond vond ik toch ook wel erg leuk. Dus het bleef zo.

schilderij-op-hout-volkswagen-busjes

Het muurtje op Mila haar kamer is nu een stuk minder kaal. En Mila vindt het zo mooi. Ze is zo dol op die busjes. Als ze haar kamer nu inloopt dan maakt ze telkens even een huppeltje en glimlacht ze naar haar schilderij. “Mooi” zegt ze dan.

schilderij-peuterkamer

En… je raadt het al. Mijn andere meisje vond dit toch wel errug leuk. “Mam… Ik wil dat ook” zei ze meteen al. “Maar dan geen busjes, maar een ballerina”. Gelukkig had zij ook nog een kale muur in haar kamer, dus toen Emily gisteravond lag te slapen vroeg ik Rick of hij nog zo’n bord in elkaar wilde zetten van de overige planken. Een half uurtje later kreeg ik weer een enorm bord op de tafel gelegd. En terwijl hij begon met gamen, begon ik te schilderen.

schilderij-op-hout

Omdat ik een gewone ballerina op hout wat ‘saai’ vond, vond ik dat ik wat moest doen met de rok. In de garage had ik nog flink wat tule liggen, dus ik besloot haar een echte rok aan te geven. De rest van het hout versierde ik met kleine driehoekjes, omdat ik dat ook nog net wat te kaal vond. Als laatste spoot ik er gouden glitters overheen en ik vond hem eigenlijk wel klaar.

schilderij-op-hout-ballerina-met-tule

En Emily was dolblij toen ze hem vanmorgen zag staan beneden. Ze ging er helemaal voor staan, de pose van de ballerina na doen. Ze vroeg zelfs al of ze ook zo’n rok mocht van me. Ik word wel aan het werk gezet door die meiden haha. Goed.. Rick heeft hem net opgehangen. Kijk nou hoe leuk die ook staat:

schilderij-kleuterkamer

Twee meisjes ontzettend blij gemaakt met hun nieuwe schilderij. Geslaagd dus. En ik heb me heerlijk vermaakt met het maken van de schilderijen. Was echt verrassend leuk om te maken.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk