Make-overs

Mila haar nieuwe kamer

Sinds dat we hier zijn komen wonen, hebben we boven nog niet zo heel veel gedaan. Niet dat het niet nodig was, maar het was er gewoon nog niet van gekomen. We hadden genoeg andere dingen te doen afgelopen tijd. En tot dit weekend sliepen wij dus nog steeds op een blauw/gele kamer, onder een hoop voetbalstickers, nog geplakt door het zoontje van de vorige bewoners. Niet mooi, maar ach… lekker belangrijk. Wij geven niet zoveel om onze slaapkamer. Dat kwam wel. We vonden die van de meiden belangrijker.

Vorige week zaten we na te denken. Over hoe we het nu gaan doen boven. We willen namelijk nog wel het één en ander verbouwen, aangezien we de badkamer ook willen vergroten uiteindelijk en de doorloopkamer (wat is ontstaan door de uitbouw) willen veranderen naar gang. Mila haar kamer zou door dit alles een stuk kleiner gaan worden. En omdat wij veel minder geven om een grote slaapkamer dan een klein kindje dat er super veel speelt (en we het ook niet eerlijk vonden in vergelijking met Emily haar enorme slaapkamer), besloten we gewoon te gaan ruilen.

Zondagochtend gingen we meteen aan de slag. Naar de Praxis om behang, verf en een nieuwe vloer uit te zoeken. We hadden van te voren met Mila bedacht wat we wilden hebben. Mint met grijs en een beetje roze. Leek me handig, dat we dan niet in de winkel zolang hoefden na te denken met z’n allen. Maar eenmaal in de winkel kwam Mila een behang tegen met volkswagenbusjes en scooters erop dat ze ZOOOOO mooi vond, dat ons hele plan meteen omgegooid werd en we alsnog moesten nadenken in de winkel. Zo lief ook trouwens. Mila is ook echt zo’n stoer meisje. Ze kan zo blij worden van bussen/auto’s/scooters. Super schattig. Gelukkig zocht Mila ook zelf een kleurstaaltje met roze verf uit (dat dan weer wel) en uiteindelijk was het (gelukkig) alsnog zo besloten.

Nadat er een vloer was uitgekozen gingen we naar huis om haar kamertje te gaan doen. Samen met Mila, die meehielp het oude behang eraf te halen. In de tussentijd ging ik alvast een muurtje schilderen en behangen. Mila vond het meteen al prachtig. Het behang kreeg zelfs een kusje toen het erop ging. En Rick en ik, omdat ze het zo mooi vond.  Die avond ging Mila gewoon nog in haar oude kamer slapen. Wat ze overigens echt niet wilde. “Ik wil in mijn Bennie Bus kamer slapen” zei ze. Zo noemt ze blijkbaar het behang. Ik beloofde dat ze er de volgende avond in mocht slapen.

behang-afhalen

Waar ik niet over nagedacht had, was dat het die dag daarna Koningsdag was. En dat mijn schoonouders en mijn zus ook nog zouden langskomen. Maar het kwam goed. We hebben gewoon iedereen die hier op bezoek kwam aan het werk gezet, koninginsdag tussendoor gevierd gecombineerd met een bezoekje aan de Praxis en (ook al was het uiteindelijk een race tegen de klok) aan het einde van de dag sliep Mila voor het eerst in haar nieuwe kamer.

Ze kon ook niet wachten. Sterker nog, ze had die avond (terwijl we nog net haar laatste gordijntje aan het ophangen waren) zichzelf al uitgekleed, een speentje gepakt, was in haar bedje gekropen en duwde Rick van haar bed af, omdat ze nu ECHT in haar nieuwe kamer wilde slapen. En na een dikke knuffel, een twintig keer te hebben gehoord dat ze het ZO MOOI vindt, is ze meteen heerlijk gaan slapen.

peuterkamer-roze-volkswagen-bus

Lief toch? Dat je een kindje zo blij kan maken ermee. En even, ik vind dat Mila het echt zo goed heeft uitgekozen allemaal. Het is echt een hele leuke kamer geworden zo. De kamer is overigens nog niet helemaal af hoor. Er komen nog andere rolgordijnen. En er moet aan de andere kant van de kamer nog een inloopkast gebouwd worden, net zoals op Emily haar kamer. Voor nu hangen er alleen planken aan de muur waar haar kleren op liggen. Dus dat gaan we binnenkort doen.

En wij? Wij slapen nu in een kamer met paars bloembehang… Ach, is al beter dan voetbalplaatjes. Toch? Nog een voor- na foto zien van Mila haar nieuwe kamertje? Komt ie:

voorna-slaapkamer

Ik ben blij dat we besloten hebben van kamers te gaan ruilen. Ik vind deze kamer voor haar zoveel leuker. Wij zouden toch niks met al die ruimte hebben gedaan. Ik zeg: “Een geslaagde make-over”.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk