Make-overs

Ons nieuwe huis

Zo! We zijn er. In ons nieuwe huis. Afgelopen dinsdag kregen we de sleutel. En ooooo, wat waren we blij dat we echt de sleutel in ons hand hadden. Onrealistisch voelde het heel eerlijk gezegd. Alsof het niet echt was. Heel eerlijk gezegd besef ik het me, vijf dagen later, nog steeds niet helemaal. Dat we hier echt wonen nu.

Want, inmiddels wonen we hier dus ook al echt. We hebben een paar dagen bij mijn schoonmoeder gelogeerd. Sowieso totdat we de sleutel kregen, aangezien we toen even tussen twee huizen in zaten, maar ook nog een paar dagen langer. Zodat we hier gewoon even rustig aan de slag konden (zonder met kindjes te moeten leven tussen die extreme rommel) en ‘s avonds gewoon in een opgeruimd en rustig huis konden slapen met ze.

Dat ging eigenlijk super. Onze kinderen vonden het fijn bij oma. Zo fijn dat ze eigenlijk al stiekem aan oma hadden gevraagd of we niet gewoon daar mochten blijven wonen. Inclusief oma erbij. Want dat is gezellig. Totdat ze toen eindelijk ons nieuwe huis van binnen bekeken. Ze vonden het hier ZOOO geweldig dat ze niet eens meer weg wilden. En ze konden niet wachten hier te gaan wonen. Wij ook niet, heel eerlijk gezegd.

Dus… vrijdag hebben we alles een beetje ingericht en opgeruimd en zaterdagochtend zijn we met de kindjes deze kant opgereden om hier vervolgens echt te blijven. Super spannend vonden we het wel. Vooral hoe onze kindjes het zouden gaan vinden. Hier echt gaan wonen. En hoe ze ‘s avonds zouden gaan slapen. Hoe onze kat de tweede verhuizing die week zou doen. Maar, alles ging eigenlijk super. De meiden voelen zich hier meteen helemaal thuis. Ze gingen ook gewoon prima slapen de eerste avond. En de kat voelt zich ook heel erg op zijn gemak. Deze moeder heeft zich van te voren weer voor niks druk lopen maken om alles. Ach ja… Daar ben je moeder voor toch?

Maar goed. Ik krijg veel vragen. Om nou eens wat foto’s te laten zien. En jaaahaaa, ik wilde wel. Het kwam er even niet van. Ik was eigenlijk elke avond nog wel aan het schilderen en opruimen. Maar, nu maak ik er even tijd voor. Ik heb net een paar foto’s genomen met mijn telefoon en deel ze nu meteen. Hebben jullie een beetje een idee hoe ik nu woon. Later kom ik wel met leuke make-over blogjes (want we hebben weer genoeg om te laten zien, alleen de hele keuken heeft al een flinke make-over gehad). En de kinderkamers komen ook later. Eerst de woonkamer en de keuken.

woonkamer1

Dit is het zithoekje van onze woonkamer. Jullie herkennen de banken vast nog wel. Het televisiemeubel hebben we nieuw. Het andere meubel had ik na vier jaar wel weer gezien. Ik heb er iemand HEEL blij mee gemaakt die dat meubel wilde overnemen. Van dat geld hebben we dit meubel gehaald bij de Ikea en ik ben er heel blij mee. Misschien gaan we de televisie nog ophangen met een bord erachter (zodat alle kabels netjes daarachter kunnen), maar ik ben er nog niet over uit. Ik vind het eigenlijk al wel mooi zo.

openhaard

O en hier ben ik zo blij mee. Onze open haard. Of eigenlijk zeg ik dat niet goed. Het is een gashaard. Hij werkt niet op hout, maar op gas. En je kan hem gewoon harder en zachter zetten met je afstandsbediening. Super luxe. Ik vind het heerlijk. Ik hou zo van warmte. En van een haard. Mij zie je in de winter alleen nog maar hier denk ik.

woonkamer2

Hier zie je de andere kant van de woonkamer. We hebben nu eindelijk ruimte genoeg voor een grote speelgoed-/boekenkast voor de kinderen. Ik wilde dat in het vorige huis al zo graag, maar we hadden er de ruimte niet voor. Speelgoed werd eigenlijk bewaard in bakken en onder de trap geschoven als er niet mee gespeeld werd. Nu hebben we eindelijk plek ervoor. De kast hadden we al. Die stond in het oude huis op het kantoor. Ik vind hem hier eigenlijk veel leuker staan. De kinderen zijn er ook al heel blij mee trouwens. Ook al is hij nog niet eens helemaal goed gevuld.

woonkamer3

De andere kant van de woonkamer, waar de piano en eettafel staat. Al eten we daar niet (tenzij er mensen komen eten dan). Maar voor onze etentjes met het gezin hebben we nu een andere tafel.

schuifdeuren

Die staat namelijk hier. In de keuken. En even… ik ben dus echt VERLIEFD op deze deuren. Dit is één van de redenen waarom ik dit huis wilde hebben. Ik hou er zo van.

keuken

Onze woonkeuken vanaf de andere kant. Zo kijk ik vanaf de tafel naar de woonkamer. Echt een heerlijk plekje. De keuken zelf laat ik nog niet zien, daar ga ik binnenkort over bloggen. Inclusief voor- en na foto’s.

En tot dusver even de tour door ons huis. De woonkamer en de keuken dan. De rest komt er aan! Al zijn er ook genoeg ruimtes waar we nog flink wat aan moeten klussen voordat het aantoonbaar is hoor. Maar alles op zijn tijd. We zijn wel van plan hier flink wat jaartjes te gaan wonen. Dus het heeft allemaal geen haast. Tot snel weer 🙂

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk