DIY voor kinderen

Lijst met letter

Emily haar kamer is dan misschien qua grote dingen al wel redelijk af,  maar qua aankleding natuurlijk nog lang niet. De muren zijn allemaal nog kaal. En toen Rick gisteren al mijn knutseldozen vanuit de opslag mee naar ons huis nam, besloot ik meteen iets leuks te gaan maken voor haar kamer.

In haar vorige kamer had ik haar naam op de muur geschilderd. Dat had ik nu wel een beetje gezien. Toch vind ik het altijd wel heel erg leuk als er iets van de naam terug komt op de kamer. Alsof het de kinderkamer dan nog net iets meer eigen maakt. Dus ik besloot dit keer een schilderij te gaan maken voor boven haar bed, met iets van haar naam erin. Haar voorletter.

Vandaag ging ik naar de Action om te zoeken naar een leuke lijst. Het maakte me niet uit wat voor kleur. Als het niet mooi zou zijn zou ik het gewoon over spuiten. Kwam ik ineens een “DIY” pakket tegen daar. Een lijst gewoon van hout gemaakt en verder nog helemaal onbewerkt. Perfect. Dat was precies wat ik nodig had.

lijst-schilderen

Ik mengde wat verf en schilderde de lijst. Ik koos voor de kleur roze/paars. Op de foto lijkt het meer paars (curse you donkere dagen), maar het zit net een beetje tussen roze en paars in dus. Deze kleur matcht mooi bij Emily haar mint kleurige behang. Er zitten daar bloemen in met precies dezelfde kleur.

achtergrond

Bij de DIY lijst zat ook een achterkant. Die beplakte ik met lichtgrijs scrappapier met een mint patroontje. Ik gebruikte hiervoor trouwens scrappapier van de Xenos, omdat ik dat lekker stevig vind en nog had liggen. Je kan hiervoor ook natuurlijk gewoon inpakpapier gebruiken. Of kaftpapier. Wat je mooi vindt. Ik vond dit erg leuk staan. Het papier plakte ik met plakband gewoon vast aan de achterkant.

letter-maken

Daarna ging ik de letter maken. De E van Emily uiteraard. Als materiaal heb ik hiervoor een verhuisdoos gebruikt. Ook perfect, want in die dingen kunnen wij zwemmen nu. Niet zo gek zo pal na een verhuizing. Kom ik meteen op een handige manier van die dozen af. Gewoon dus een letter tekenen met liniaal en pen, uitknippen en inpakken met weer een leuk papiertje. Ik gebruikte wat behang van Emily haar kamer dat ik over had, zodat het leuk matcht met haar kamer. Aan het einde kwam er dubbelzijdige 3D-tape op en werd de letter vastgeplakt op de achtergrond van de fotolijst.

glitters

In de tussentijd was de verf van de lijst weer droog. Om het nog net wat mooier te maken, spoot ik de lijst af met gouden glitterspray van de Big Bazar. Het is een lichte lak met alleen maar gouden glitters. Maakt het zo prinsesjes-achtig meteen en sjiek. Echt een aanrader!

lijst-vastplakken

Om de achtergrond van de lijst vast te plakken aan de geschilderde buitenkant van de lijst heb ik ook gewoon dubbelzijdig tape gebruikt. Zo heel zwaar is de achtergrond niet en het plakt zo sterk dat het goed kan. Gewoon kleine stukjes knippen, de papiertjes ervan verwijderen en de lijst op de achtergrond plakken (niet andersom!), zodat de letter mooi in het midden uitkomt. Hang hem vervolgens met twee kleine spijkertjes op in de muur en dit is het resultaat.

lijst-met-letter-diy

En ja, weer avondlicht (ARGH, de dagen duren ook zo kort nu), dus je ziet de kleur niet heel goed (want het is in het echt iets lichter dat paars/roze) en de glitters zie je niet zo goed, terwijl je die in het echt eraf ziet springen. Maar… Kijk nou hoe leuk dit staat? Het maakt het zo lief boven haar bedje. Ik ben blij dat ik voor dit heb gekozen, in plaats van weer een muurschildering met haar naam. Ik vind het erg leuk zo en zeer geslaagd!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk