Make-overs

Kleuterkamer

Emily is eigenlijk al een paar maanden aan het brainstormen over haar kamer. Ze had het al vrij snel bedacht. Ze wilde de kamer blauw (dat was haar nieuwe roze) met paarden. Tussendoor besloot ze een keer te switchen naar geel. Omdat ze dat toch ook wel een mooie kleur vond. Tot een week voor de verhuizing. Ze had inmiddels denk ik alle kleuren wel overwogen en ze was er nu zeker van. De kamer moest toch weer roze worden. Helemaal lichtroze. Ik vind het allemaal prima.

Nadat mijn stiefschoonvader (woow, lastige naam. Ik noem hem wel de vriend van mijn schoonmoeder) een nieuw vloertje in haar kamer had gelegd ging ik aan de slag met de muren. Er zat oud blauw behang op. En het zat ook niet zo mooi meer. Dat mocht wel even opnieuw gedaan worden. Dus het behang ging eraf.

Omdat ik de kamer niet helemaal lichtroze wilde maken, haalde ik één rol met patroonbehang, voor op een klein stukje van haar muur. Het was een gokje, mint met roze bloemen en vogels, aangezien ik het kocht zonder dat ze mee was, maar Emily vond het gelukkig helemaal geweldig. Rick schuurde in de tussentijd de kozijnen (wat nodig was, aangezien het raam altijd open had gestaan en een beetje was gaan verweren), die Emily zelf de volgende dag samen met Rick kwam schilderen.

klussen-kleuterkamer

De muren werden daarna nog behangen, met hetzelfde behang als dat we gebruikt hebben in de keuken (het overschilderbare vliesbehang. Handig als ze ooit weer van kleur veranderd. Kan ik het gewoon overschilderen). De muren werden daarna lekker roze geschilderd, het werd ingericht en toen zag haar kamer er zo uit:

roze-kleuterkamer

Echt een meidenkamer. Dat is duidelijk. Er moeten trouwens nog wel rolgordijnen komen voor haar ramen, er hangen nu alleen vitrages. De plintjes moeten nog geplakt worden (ooo, had ik niet ergens geschreven dat ik dat in het volgende huis METEEN zou doen? Crap…). En ik wil ook nog graag de balken in haar kamer wit maken. Daar ben ik allemaal nog niet aan toe gekomen.

Maar… af of niet, het is al wel een heel leuk kamertje geworden. En het belangrijkste, Emily is echt onwijs blij met haar nieuwe kamer. Vooral met haar inloopkast en haar enorme spiegel erop (die zat er al, aangezien dit de masterbedroom was van de vorige bewoners). Maar echt, aan iedereen vertelt ze wel hoe blij ze is met haar kast. Ze kleedt zich ook echt erin om. Met de deuren dicht. En ze kan nu al uren voor de spiegel staan kijken wat ze aan heeft. Kortom: ik heb een hele blije kleuter in huis rondlopen.

Willen jullie nog een voor- nafoto zien? Jawel toch? Komt ie:

voorna-kleuterkamer

Ja, dat is toch ook wel weer een wereld van verschil dacht ik zo. Alleen al die vloer (er onbrak trouwens een stuk vloerbedekking, omdat die mensen daar hun bed vast hadden staan, toen de nieuwe vloerbedekking kwam). Nou, in ieder geval, mijn meisje is blij. Met haar eigen roze kleuterkamer. En papa en mama hebben weer heel veel punten gescoord.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk