Make-overs

Keuken make-over

Oke. Zoals ik gisteren beloofde, zou ik nog met een make-over blogje komen over onze keuken. Toen wij dit huis kochten waren er een paar dingen die gewoon niet zo heel mooi waren. Of laat ik zeggen, die wij niet zo heel mooi vonden. De badkamer en de keuken. Deze zaten er al een aantal jaar in en waren gewoon wat gedateerd. We wisten ook dat als we dit huis gingen kopen, dat we geen geld meer over zouden hebben om dit meteen te kunnen vervangen. Oftewel, dat de enige optie was die we hadden het maar te accepteren zoals het is. Voor een aantal jaar.

De badkamer, die kwam het hoogste op het lijstje. Daar moeten we maar gewoon voor gaan sparen. Voor een hele nieuwe badkamer. Ooit. Dat betekende dat we nog langer met de keuken zouden moeten gaan doen. En omdat we geen zin hadden om met een keuken te zitten die echt niet onze smaak was, besloten we hier meteen wat aan te gaan veranderen. Want met een beetje opknapwerk moest dit nog best wat kunnen worden. Voor de aankomende jaren. Totdat we geld hebben hier eens een nieuwe keuken in te kunnen plaatsen.

Kijk. Zo zag de keuken eruit toen we hier dus de eerste dag waren. Een paar grote struikelblokken voor mij. De tegels. Ik vind ze dus echt VER-SCHRIK-KE-LIJK! Sorry voor de mensen die het wel mee vinden vallen of die ze ook in huis hebben. Het is gewoon niet mijn smaak. Ook het aanrechtblad dat aan de zijkant van de kasten terugkomt en aan de onderkant van de keuken vind ik dus echt niet kunnen. O en dat behang. Brrr… Ook niet mijn ding. Tijd voor verandering.

Het behang ging er meteen af. En Rick besloot de tegels eraf te tikken. Ook de prachtige TL-balken die de keuken met zoveel sfeer verlichtten (ahum) gingen meteen eraf. Het balkje dat de twee soorten behang van elkaar scheidde kon wat mij betreft zo de vuilniszak in. En de bruinkleurige aluminium luxaflex die er nog hing mocht er ook wel bij. We hadden hiervoor al een witte houten gekocht met ladderband.

Toen alle tegeltjes eraf waren was het tijd om de keuken te schilderen. Gewoon met terpetine verf. Wit. De keuken was wat gelig van kleur en mat. Ik zie het liever gewoon fris wit met een lichte glans. Ook de zijkanten van de keuken werden nu dus wit. Geen doorgetrokken aanrecht meer. En samen met mijn zus werd de rest van de keuken behangen met een gemakkelijke overschilderbaar.

Nadat het behang droog was werd er geschilderd. Ik stond lang in de winkel te twijfelen wat voor kleur ik moest kiezen. Meestal kies ik voor neutrale kleuren. Taupe, lichtgrijs of gewoon wit. Ik besloot eens uit mijn comfortzone te stappen. Zeker omdat het nu zo’n op zich staande ruimte is. En op internet vind ik die groen/blauw kleurige muren altijd zo mooi. We kochten een emmer en smeerden het er gewoon op. Ik vond het begin heel spannend, maar ik zag al snel dat het heel mooi ging worden. Rick ging in de tussentijd met steenstrips van de Praxis aan de slag om de achterkant van de keuken te doen.

Toen we klaar waren hingen we spotjes onder de keukenkastjes. Die hadden we nog. Ooit bij de Ikea gekocht. Waren nog van ons oude huis onder de keuken. En dan heb ik het over het oude oude huis. Ons huurhuisje dus. Ja, wie wat bewaart die heeft wat. Op marktplaats scoorde ik voor vijf tientjes een nieuwe eettafel met stoelen, Rick verving de stopcontacten meteen met mooie nieuwe. Grijze, zodat ze mooi staan bij de stenen. En na een paar dagen werken was dit dus het resultaat:

keuken-na

Nou is het weer een avondfoto. Sorry, overdag kom ik er steeds niet aan toe om foto’s te maken. Je ziet dus minder goed dat de kastjes nu VEEL witter zijn dan dat ze waren. Maar jullie geloven dat vast. Je ziet in ieder geval dat het bruine aan de zijkanten nu gewoon in dezelfde kleur is. En ook de onderkant. En hoeveel mooier staan deze stenen erachter dan die ouderwetse tegeltjes? Hoe dan ook, een flinke make-over als je het mij vraagt. Kijk hier nog maar naar een voor- en na foto.

voornakeuken

Wij zijn blij met onze keuken make-over. Zo kunnen we er best nog een paar jaar mee doen. Alles bij elkaar: de stenen, de nieuwe stopcontacten, de verf, het behang, de kwasten etc heeft ons bijna 200 euro gekost. Nou. Daar heb je geen nieuwe keuken voor dacht ik zo. Kunnen wij nu rustig gaan sparen voor onze nieuwe badkamer.

Wil je weten hoe onze keuken er nu uit ziet? Bekijk het hier!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk