DIY voor kinderen

Poppenhuistuin

Vandaag had ik een beetje een baaldag. Heb ik soms. Sta ik gewoon mee op. Geen idee waarom. Nare droom ofzo… Misschien gewoon hormonen. Maar goed, ik voelde me dus een beetje blegh. En de rest van de ochtend ook. En op zich is dat niet zo erg, je hoeft je niet altijd geweldig vrolijk te voelen, maar toch… er mag ook wel een einde aan komen. Ik kan dat dus nooit zo goed loslaten. Tenminste, niet zomaar. Gelukkig heb ik inmiddels wel ontdekt wat ik er tegen kan doen. Iets creatiefs doen. Dat helpt bij mij altijd super als ik me zo voel. Dan ben ik lekker therapeutisch bezig en dan vergeet ik dat ik me zo voelde.

Van de week zaten Rick en ik in de tuin en toen had ik het over de meiden hun poppenhuis. Ze hebben bij hun Playmobil huis ook wat tuinspullen zitten, die dus altijd los voor het huis staan. “Wat zou het leuk zijn om een keer een tuintje te maken ervoor” zei ik. Rick raakte meteen enthousiast. “Ja, dan bouwen we het helemaal op hout, gaan we met pur aan de slag, bouw ik er lichten in, helemaal leuk”. Ik moest lachen. Ik bedoelde eigenlijk alleen maar een stukje karton pakken en daar wat op kleuren, zodat het wat lijkt. Maar dat kon ik nu niet meer zeggen, dat leek nergens meer op na Rick zijn idee.

Het was alleen maar een idee, maar vandaag had ik dus zin om wat te maken om even lekker bezig te zijn, dus ik ging maar direct met ons idee aan de slag. Uit de garage toverde ik een stuk hout tevoorschijn. Dat hadden we nog liggen van het tekstbord. Was eigenlijk de bedoeling dat daar ook een tekst op kwam voor op de meiden hun slaapkamer, maar dit idee is veel leuker (voor nu). Ik zette meteen het huis erop, tekende de vorm uit, Rick begon het uit te zagen en daarna werd het tijd om naar de Praxis te rijden. Pur kopen.

purkopen

Eenmaal thuis ging ik spuiten. Ik had het nog nooit gedaan, maar ik heb het mijn moeder vroeger vaak zien doen. Die maakte altijd van die trollen- en elfentuintjes zelf. Met mos, takjes, schilderwerk en dus een basis van purschuim. “Doe jij het maar, het zit in je genen” zei Rick dus ook, die ook nog nooit met pur had gespoten. Maar, een kind kan de was doen hoor. Stelt niet zoveel voor, dat purschuim spuiten. Gewoon even schudden, spuiten maar en laten drogen voor een uur.

purspuiten

Toen het droog was sneed ik het langs het bord af en kon ik beginnen met schilderen. Het pur moesten bloemenstruiken en rotsen worden. Maakte het tuintje net wat leuker. En het schilderde trouwens prima dat spul. En terwijl ik lekker aan het schilderen was, kwam de rest er ook aan tafel bij zitten. Die op een stuk karton druk bezig waren allemaal, omdat dat leek op wat ik aan het doen was ♥

purschilderen

Toen alle verf droog was schilderde ik overal nog bloemen op, toverde ik uit de tuin wat kleine platte steentjes tevoorschijn die ik vastplakte op het bord als pad, knipte ik van een kunstplantje in huis wat takjes af voor een grote struik langs de geschilderde vijver en tadaaa… klaar was de tuin. En nog belangrijker, over was mijn nare bui. Kijk. Daar ging het uiteindelijk om.

stenenplakken

En het resultaat, het is zo leuk geworden. Echt zo leuk. Ik had van te voren niet verwacht dat het zo leuk zou worden. Nee duh, ik wilde een stom kartonnetje maken met wat tekenwerk erop. Dat is natuurlijk niets vergeleken bij dit. Dank je wel Rick voor het leuke idee! Ik wilde er eigenlijk ook nog een klein wit hekje omheen bouwen (en Rick wilde nog verlichting maken met leuke lantaarntjes), maar dat hebben we maar achterwege gelaten. Voor nog. Ik vond hem al zo leuk zo. Kijk maar:

diy-poppenhuis-tuin

Lief hè? De kindjes vinden het ook helemaal geweldig. Ze hebben er alleen nog niet mee mogen spelen, want de verf is nog niet goed droog. Dat vonden ze heel erg moeilijk, want ze vinden het zo leuk. Ben benieuwd hoe ze er morgen mee gaan spelen. Dan is Mama ermee uitgespeeld en mogen zij het hebben 😉

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk