DIY voor kinderen

Armbandjes knopen

Vroeger was ik dol op die armbandjes die je bij de indianen in de stad altijd kon kopen. Over die indianen gesproken, waar zijn die eigenlijk gebleven? Ik zag ze vroeger ALTIJD in de stad. Met die armbandjes en houten beeldjes uitgestald. Meestal speelde er ook altijd nog iemand op een panfluit voor wat extra geld. En dan allemaal zo’n grote poncho aan. Super gezellig vond ik die mensen altijd. Ik stond er als kind altijd heel lang bij te kijken. En dan niet eens alleen maar voor die armbandjes. Ik heb ze al heel wat jaren niet meer gezien eigenlijk. Jij wel?

Hoe dan ook, die armbandjes die ze hadden. Van die geknoopte. Ik vond ze prachtig. De panfluit ook hoor. Ik mocht ze alleen nooit kopen van mijn moeder. Die panfluit had ik dan trouwens weer wel. Kon ik helemaal niks op overigens. Ja, wat geluidjes maken. Maar niet zulke prachtige liedjes als die indianen dat deden.

Ik weet dat ik uiteindelijk besloot die armbandjes zelf maar te gaan maken. Geen idee hoe ik dat heb geleerd toen eigenlijk? Nu zou je het gewoon opzoeken op YouTube. Hoe je dat in die tijd deed? Man, ik ben echt zo afhankelijk geworden van het internet. Ik zou echt niet meer zonder kunnen. Toen deed ik het vast met een boekje ofzo.

Maar goed, allemaal heel overbodig wat ik nu vertel, want daar gaat het allemaal niet om. Het gaat om de armbandjes. Want die maakte ik dus. Heel veel. Voor iedereen. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Ik maakte ze in alle vormen en kleuren. En dan net zo lang om houden tot ze door het zwemmen en het douchen helemaal lelijk geworden waren en dan weer lekker nieuwe maken!

Ik was deze armbandjes alweer helemaal vergeten. Gisteren bedacht ik het me ineens weer. Kwam eigenlijk door mijn nieuwe jurk. Rick vindt mijn nieuwe jurk dus een hippiejurk. Hij vind hem wel mooi hoor, maar noemt me wel de hele tijd hippie nu. Toen Rick zei hippie, moest ik denken aan al die armbandjes om je arm. Van al die verschillende, gekleurde dingen door elkaar. Vraag me niet waarom, maar dat moest ik aan denken.

hippiejurk

En toen ineens schoot het me dus te binnen. Die armbandjes van vroeger. Die ik gewoon echt HELEMAAL vergeten was. Maar dat leek me eigenlijk wel weer eens heel erg leuk om te doen. Dus, ik besloot er vanmiddag voor mij en de kindjes direct één te maken. Hebben we samen een armbandje, net als twee jaar terug.

Het was even diep graven hoor. Hoe moest het ook alweer? Gewoon maar beginnen, anders zoek ik het wel op op YouTube, dacht ik. Maar toen ik de draadjes voor me had liggen ging het eigenlijk vanzelf weer. In het begin was het een beetje zoeken, maar heel snel had ik het weer onder de knie. Het is net als fietsen, die armbandjes knopen. Dat verleer je niet meer.

armbandknopen

Volgens mij ben ik ongeveer twee uurtjes bezig geweest. Voor drie armbandjes. We hebben het direct om gedaan bij ons alle drie. De kindjes vinden hem super mooi en zijn er helemaal blij mee. En ik heb nu dus een hippiearmband. Speciaal voor Rick. Voor bij mijn jurk 😉

armbandjes

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk