DIY voor kinderen

Haarbandhouder maken

Emily en Mila zijn dol op haarbanden. Ze willen er eigenlijk elke dag wel één op hun hoofd. En als we in de winkel weer een leuke tegenkomen, met een gekke strik of een bloem, dat wordt ie direct meegenomen en gedragen.

We hebben er inmiddels thuis behoorlijk wat verzameld. Alleen, een nadeel, ik weet nooit waar ik die dingen moet laten. Ze slingeren dus ook overal. In elke lade ligt een haarband. In de badkamer op het plankje. Op elke slaapkamer een paar. Beneden bij de spiegel. Overal waar je hier in huis komt, zie je wel een haarband slingeren.

Toen we gisteren in de stad weer een nieuwe haarband meenamen, en hem thuis alweer zag belanden op de ladekast, was ik het zat. Er moest iets voor komen. Een handige plek om die dingen te verzamelen. Dus ik zat na te denken. Hoe ik dat het beste zou kunnen oplossen. En na een tijdje had ik wat bedacht. Heel simpel, maar het werkt. Dus ik deel het.

wathebjenodig

Allereerst, wat heb je nodig: Bijna niks. Een stuk lint naar keuze. Dit komt van de Action. Ooit nog eens gekocht. Kostte volgens mij 50 cent voor al die lintjes bij elkaar. Geen drol dus! Een schaar. Een naaimachine. En als je dat niet hebt gewoon naald en draad. O, en iets om mee te meten (al staat die er dan weer niet bij op de foto. Vergeten).

Pak vervolgens een stuk lint dat je leuk vindt. En de lengte die je wil. Je gebruikt zo’n vijftien centimer lint per haarband. En aan de bovenkant heb je tien centimeter nodig om het op te hangen. Dus even een rekensommetje: (aantal haarbanden * 15) + 10 = totale lengte die je nodig hebt. Mocht dat te lang worden, dan maak je er natuurlijk gewoon lekker twee 🙂

naaien

Oke, dan is het een kwestie van naaien. Dus je gaat lusjes maken. Even een stukje dubbelklappen, vastnaaien zoals je het hierboven op de foto ziet en dat elke tien centimeter herhalen. En dan zoveel lusjes maken als je had bedacht. Maak aan de bovenkant dus een grote lus, zodat je hem eraan kan ophangen en eindig onderaan met een lusje.

haarbandhouder

En dat was het alweer. Steek de haarbanden er allemaal doorheen, hang hem ergens op aan een haakje, et voila… een eigen gemaakte haarbandhouder. Geen geslinger meer door het huis, handig op één plek. En je kan er ook nog clipjes tussendoor aan vastmaken, zodat je die ook direct kan bewaren erbij. Handig en het staat ook nog eens gezellig.

Emily en Mila waren er helemaal blij mee. Geslaagd projectje dus. Totale kosten: Een paar cent. Totale tijd, een paar minuutjes. Nou, beter kan ik het niet maken! Dat zijn altijd de leukste DIY projectjes. Snel, makkelijk, goedkoop!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk