Accessoires haken

Granny stripes deken

Ik vind dat haken toch wel leuk hoor. Ik begon vorig jaar met breien, pas een paar maanden terug met haken, omdat ik graag een deken wilde hebben en dit maar niet gedaan kreeg met die breinaalden en echt… Ik ben verslaafd. Aan haken. Ik vind het stiekem misschien nog wel leuker dan het breien. Je kan er zoveel meer mee. Had ik niet verwacht. Dat ik het zo leuk zou vinden bedoel ik dan.

Besloot laatst nog een deken te gaan haken. Want dekentjes hier in huis kunnen we echt niet genoeg hebben. Iedereen hier in huis is dol op dekentjes op de bank. Dit keer wilde ik het niet gaan maken met van die dikke garen, maar met gewone dunne. En dan met een patroontje, in plaats van alleen maar heen en weer. Gewoon ‘echt’ haken dus.

De granny stripes wilde ik wel maken. Ja, zo heet het. Heb ik ook niet bedacht. Dan voel je je al een oma omdat je op de bank met je bolletje wol zit, komen ze ook nog met zo’n naam erbij.  Echt, sexy’er kan het niet worden ;). Maar hé, het interesseert me helemaal niks. Oma Maris had er zin in! Lekker oma streepjes haken. En na dit filmpje te hebben gekeken, ging ik aan de slag. 

granny-stripes

Dit was op 18 januari. Toen ik begon. Meer dan een maand geleden dus. Zo lang ben ik bezig geweest, want ik was gisteravond pas klaar met de deken. In totaal een uur of vijftig denk ik. En negen bollen wol lichter. Negen bollen! En dan te bedenken dat er op één bol bijna 300 meter zit. Dat betekent dat ik dus gewoon zo’n 2.7 km draad aan elkaar geknoopt hebt.

Weet je wat dan altijd zo mooi is. Dan komen er mensen bij mij thuis, die zien die deken. “Wauw, dat wil ik ook wel” zeggen ze dan. “Wil je dat ook voor mij maken? Ik geef je wel geld voor de wol”. Hebben TOTAAL geen idee hoeveel werk het is. ‘Ik geef je wel geld voor de wol’. Dat is nog het minste van alles. Dat geld. Als ik ze vaak ook vertel dat ik er zo’n vijftig uur mee bezig ben dan schamen ze zich vaak al voor de vraag. En terecht!

Ja mensen, zo’n deken, dat maak je gewoon niet ‘eventjes’. Je moet zo’n deken ook echt niet gaan maken omdat je perse een deken wil hebben. Je moet het echt doen omdat je haken leuk vindt en zin hebt om lekker op de bank wat weg te haken. En, voor de niet hakers, nooit bij mensen thuis zeggen: “Wat mooi, wil je dat ook voor mij maken. Ik geef je wel geld voor de wol”. Dat is niet cool!

Maar goed, lang verhaal. De deken. Het resultaat. Daar gaat het om. De granny stripes deken. De oma-deken die ik heb zitten maken. Die willen we zien. De met bloed, zweet en tranen (en kramp) in elkaar gezette deken. Nou, komt ie:

granny-stripes-deken

Ja, ik ben er best trots op hoor. Maar goed, drie keer raden… Hij is sinds gisteravond klaar en de deken is direct al ingepikt door de rest van het gezin. Het is toch wat eigenlijk? Misschien nog wel een stuk erger dan die mensen die vragen om ook zo’n deken. Maar, ik had al niet anders verwacht hoor. En ik was er al op voorbereid. Heb die deken zo groot gemaakt, dat we er met z’n allen onder passen. Zo doet Oma Maris dat!

deken

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk