Make-overs

Trapgat

Fijne kerst gehad allemaal? Wij hebben het heerlijk gehad, maar vonden na eerste kerstdag dat we wel genoeg kerst hadden gevierd. Dus tweede kerstdag werd eigenlijk weer een normale dag.

Rick en ik stonden boven in de gang te kijken naar de trap. Het zag er echt niet uit. We hebben ooit, alweer twee jaar geleden, onze gang gedaan. We woonden hier toen net en alles lag open. Er zat hele lelijke lambrisering tegen de muren aan, wat we er direct bij de verhuizing af hadden getrokken. We hadden alleen nooit meer tijd gevonden om het op te knappen, dus bleef het een stukke muur.

Na een half jaar gingen we eindelijk aan de slag, maar na vier dagen vrezen, de muur rechttrekken, de vloerbedekking van de trap aftrekken en opnieuw opknappen, behangen, etc. waren we er lichtelijk klaar mee. Het was al honderd keer beter dan het was, maar erg mooi was het nog steeds niet. Het was goed genoeg. Het zou ooit wel komen.

Onze trap loopt rond, maar ook de muren eromheen lopen in boogjes. “Zonde eigenlijk dat we niets doen met dat schuine stukje muur” zei ik tegen Rick toen we daar stonden te kijken. “Wat wil je ermee doen dan?” vroeg hij me. Ik had geen idee. Het is alleen zo’n leuk stukje. Daar moeten we toch iets leuks mee kunnen doen? “We kunnen een kast inbouwen” stelde Rick voor.

Ik vond het wel een leuk idee, maar dat was het dan ook. Rick zag het direct al voor zich en wilde het meteen gaan maken. Hij begon na te denken, uit te tekenen en ineens was hij aan het werk. Direct. Hij had er zin in. Ik kreeg er ook zin in en besloot de gang te gaan schilderen. We reden met de kindjes naar de Praxis, lieten wat muurverf mengen en haalden wat planken en andere benodigdheden en met een afgeladen auto reden we terug naar huis.

Thuis gingen we direct aan het slag. Ik begon de muur in het trapgat te schilderen, Rick was aan het zagen. De kindjes waren lekker aan het spelen. Er werd stroom getrokken vanaf zolder, een stopcontact gemaakt in het open gaat. Er werd door Rick een framewerk gebouwd en toen mocht ik het schilderen.

De dag daarna ging ik aan de slag met de trapleuningen. Die waren ook nog nooit opgeknapt. Zat al die jaren zelfs nog verf op, van mijn verfhanden toen ik een keer naar beneden liep tijdens de verhuizing. Terwijl ik druk aan het beitsen was, deed Rick de afwerking van de inbouwkast. Er werd nog een framewerk voor de voorkant gemaakt, alles werd weer netjes gemaakt en ons trappengat was echt COMPLEET veranderd.

Zal je eerst laten zien hoe het geworden is en je daarna nog verrassen met een leuke voor en na-foto. Maar eerst, het resultaat van anderhalve dag werk:

Oke, en hier dus de voor/na-foto:

Verschil toch? Het was sowieso altijd erg donker in ons trappengat, aangezien erboven alweer direct een trap naar zolder gaat en er nergens in de gang goed licht zit. Dit scheelt zoveel in het licht.

O, en dit is niet het enige dat we hebben gedaan. Ik was zo lekker bezig, dat ik ook direct besloot de gang boven en beneden mee te nemen met dezelfde verf. Er werd een planttafeltje gezaagd en geschilderd, wat een leuke toevoeging gaf aan de smalle gang boven en we hebben EINDELIJK een postvak gekocht. Waar we ook onwijs blij mee zijn. Hij staat er zo mooi bij.

Een productieve tweede kerstdag dacht ik zo. Het is dat Rick me tegenhield hoor, anders had ik ook nog even de hele woonkamer opnieuw geverfd. Ik hou daar altijd zo van. Het knapt er zo van op. Misschien wordt dat wel mijn volgende projectje. Voor nu even genoeg gedaan! We zijn erg blij met onze nieuwe gang(en) en trappengat!

Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk