DIY

Bankje van pallethout

Schreef er, hoelang geleden ook alweer, al over? Dat ik ZO graag een bankje aan de eettafel wilde. Volgens mij al meer dan een jaar geleden. Maar ja, we eerst moesten wachten tot die kinderstoelen de deur uit waren, voordat we dat pas konden doen.

Mila wordt ineens erg groot. Toen we buiten een nieuwe tuinset kregen, zat ze daar eigenlijk al direct op de bankjes. We hadden zelfs al een paar keer buiten gegeten, terwijl zij daar zat  in plaats van op een kinderstoel. Ging prima. Dus we konden binnen ook wel over.

We gingen op zoek, naar een bankje voor binnen. Kijken bij de Ikea, op Marktplaats. Kon nergens iets vinden in onze maat. Bijna alle bankjes zijn 1 meter 50. Die zijn bedoeld voor tafels van 1 meter 80, anders kan hij er niet onder geschoven worden. Onze tafel binnen is precies 1 meter 50. Dat betekent dat er een bankje bij moet van 1 meter 20. En dat is blijkbaar geen gangbare maat.

We hadden uiteindelijk een site gevonden, waar we een bankje op maat konden laten maken. Ging ons wel bijna honderd euro kosten. Nou, hield direct op dus! Zoveel wilde ik daar echt niet aan gaan uitgeven. Dat moest goedkoper kunnen. En, jullie kennen me inmiddels langer dan vandaag, we besloten het dan maar gewoon zelf te gaan maken!

Ik vroeg mijn buurvrouw om een pallet. Zij heeft er op haar zaak altijd genoeg staan en binnen no time hadden wij een paar pallets in onze garage staan. Lief he? Want ja, met het hout van die pallets wilden we wel aan de slag gaan. Ik bedoel, het is gratis hout! En vaak nog mooi genoeg om nieuw leven in te blazen.

Afgelopen zaterdag zat Rick ‘s morgens flink wat uit te denken en te meten en na een tijdje ging hij aan de slag in de garage. En echt, ik denk dat hij zijn roeping gemist heeft, want dat deed hij toch behoorlijk netjes. Bedacht een hele constructie, alsof hij het dagelijks doet. Zo fijn, zo’n handige man!

Een paar uur later was hij klaar en was het mijn taak om aan de slag te gaan met verf. Ik wist alleen niet zo goed in welke kleur. Of ik voor wit zou gaan, matchend bij de stoelen, of voor donkerbruin, matchend bij de tafel? Vroeg op Instagram of jullie me wilde helpen en er werd unaniem gestemd voor wit. Dus wit zou hij worden. Nou ja, RAL 9010 werd het. Dat had ik nog in de garage staan.

Wat schilderen, laten drogen, nog een laagje, weer laten drogen en klaar was het bankje. Kostte wat tijd, wat schroeven, een beetje verf, maar we hebben er niets voor hoeven uitgeven. Alles hadden we gewoon nog in huis. Klinkt toch wat aangenamer dan honderd euro vind ik.

En zie hier, ons bankje aan de eettafel. Hand-made! Van een pallet!

We zijn er heel blij mee. Niet alleen omdat die kinderstoelen nu eindelijk weg zijn, maar ook omdat het gewoon leuk staat! En de kinderen zijn er ook super blij mee. Gingen direct aan tafel spelen toen ze ‘s morgens beneden kwamen. Waren niet meer weg te slaan bij het bankje. En ze knuffelen ook wat af tijdens het eten, omdat ze nu zo lekker tegen elkaar aan kunnen zitten. Zo schattig. Echt een succes dus!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk