DIY voor kinderen

Maak je eigen kinderboek

Al zo’n lange tijd geleden hadden Rick en ik het bedacht. Een kinderboek maken, met als hoofdrolspelers de twee lievelingsknuffels van onze kindjes. Hoefde niet zo moeilijk te zijn. Gewoon met wat leuke foto’s, afdrukken en klaar. En als het een succes is misschien wel vaker zo’n boekje, met steeds een passend thema.

Ja, het idee was er wel, alleen de uitvoering liet op zich wachten. Vorig weekend bedacht ik het me ineens weer en had ik een leuk idee. Dus ik dook op zaterdagmiddag achter mijn laptop en schreef een kinderlijk versje. Want ik wilde het graag in dichtvorm, daar luisteren Emily en Mila het liefste naar en dat lees ik het liefste voor.

Het werd een gedichtje over Muis die jarig is. Die een cadeau krijgt van Beer en uiteindelijk zijn gekregen speelgoedjes niet wil delen, omdat hij het zelf zo leuk vindt. Dat Beer uiteindelijk weggaat en dat Muis ineens beseft dat speelgoed leuk is, maar dat het leuker is om er samen met iemand mee te spelen.

Toen mijn verhaaltje af was, gingen Rick en ik foto’s maken. Bij elk versje een aparte foto. Was eigenlijk super leuk om te doen. Beetje knutselen, met wat plakband die oren in een andere positie zetten. Lekker creatief bezig waren we. Toen we klaar waren was het een kwestie van de tekst bij de foto’s plakken, ergens laten afdrukken en wachten maar.

Gisteren kwam eindelijk het boekje binnen. Ik haalde hem samen met Emily uit de verpakking en ze keek vol verbazing. “Beer en Muis?”. Ademloos luisterde ze naar het verhaal. “Nog een keer” riep ze direct en daarna las ze zelf het boekje ook nog een paar keer. Er werd na afloop met het boekje geknuffeld, het werd voorgelezen aan de kat en het verhaal werd in het echt nagespeeld (want alle attributen zijn gewoon hun eigen speelgoed).

Ja, een mega succes dus dit! Wat is er dan ook leuker voor een kind dan een boek met je lievelingsknuffel als hoofdrolspeler? Niks toch? Ik zeg:  “Moeders, aan de slag”. 🙂

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk