Make-overs

Piano make-over

Tjee, wat kreeg ik een hoop tips op mijn vorige blog, bedankt allemaal. Door jullie reacties heb ik een keuze gemaakt en had ik gisteren direct zin om aan de slag te gaan. Het was uiteindelijk niet één reactie die de doorslag gaf, maar een combinatie van meerderen.

Door Elise kwam ik op het idee om de poten van het pianokrukje te gaan spuiten. Bij de Action ben ik gaan kijken, waar ik spuitverf meenam (achteraf vind ik de poten iets te lichtgrijs. Ze hadden geen donkerdere kleur bij de Action, dus misschien dat ik die nog eens overdoe).

Door Ramona kwam ik op het idee om voor een greywash te gaan. Een landelijke piano, dat was wat ik ging doen. Iets dat ook goed past bij onze inrichting, aangezien alles redelijk landelijk is. Ik kocht bij de Praxis een antraciet transparante lak, zodat het hout er nog wel door bleef komen, wat gereedschap en haalde bij de stoffenwinkel een stofje voor op het krukje.

Thuis begon ik direct. Na flink wat schuren bleef de rode kleur zichtbaar. Ik had gehoopt dat het hout blank zou worden en dat het rode gewoon een beits was, maar blijkbaar was het van naturen echt rood hout. Gewoon beginnen met lakken, dacht ik. Maar na de eerste laag kreeg ik toch een beetje zweethandjes. Ging dit ooit nog goedkomen?

Na een tijdje drogen deed ik er een tweede laag op. Later nog een derde laag en toen kreeg ik een klein glimlachje op mijn gezicht. Dit werd wel wat! In de tussentijd deed ik ook het krukje.

Toen ik klaar was, de randjes wat licht had opgeschuurd voor een gebruikt effect, wilde ik de stoel bekleden. Zoals je ziet in de voorbereidingsfoto had ik een witte stof gehaald. Dit vond ik toch niet zo leuk staan toen ik het er op had gelegd, dus vanmorgenvroeg ben ik met Emily nog even de stad in gegaan om toch een andere stof te halen.

En na wat uurtjes werk is hier het resultaat. Mijn gepimpte piano. Wat vind je ervan?

Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk