Bullet Journal

Bullet Journal Pagina’s #5

Hee hee! Ik merk dat ik mijn journal echt zoveel gebruik. Ik had dat echt niet verwacht. Ik had verwacht dat het na een tijdje wel een beetje zou gaan minder worden en zou gaan blijven liggen uiteindelijk. Maar het lijkt wel alsof ik er alleen nog maar meer naar grijp. Ik kan er zoveel in kwijt. En ik merk dat ik eigenlijk zo vaak dingen ergens anders in op schreef om bij te houden die ik nu hierin kwijt kan. Zo fijn. Alles op één plek. Vandaag kom ik weer met wat pagina’s die ik heb gemaakt deze week. 

Ik wilde deze maand eens gaan bijhouden hoe ik slaap. Elke maand kies ik iets. Vorige maand waren het mijn uitgaven die maand, omdat ik heel nieuwsgierig was hoeveel geld wij nou maandelijks uitgeven aan boodschappen etc, de maand ervoor hoeveel geld er nou binnen komt. Deze maand wil ik vooral gaan bijhouden hoeveel ik slaap. En dan vooral of het wat zegt over mijn humeur op die dag 😉 En omdat ik vaak vergeet wat ik nou besteld had op Ali-Express, en niet meer weet wat er nog precies binnenkomt, besloot ik dat ook eens bij te gaan houden op een pagina ernaast.

Ik vind tekenen heel erg leuk. Dat weten jullie waarschijnlijk al. Vroeger als kind stonden al mijn schriften van school vol met getekende meisjes. Thuis had ik er tekenblokken vol mee. Zelfs mijn hele behang op mijn kamer had ik versierd met zelf getekende meisjes (met toestemming van mijn ouders hoor). Dat is hetgeen dat ik het liefste teken. Mooie meisjes. Maar ik merk dat ik afgelopen jaren ben blijven hangen op een bepaald niveau. En dat is helemaal niet slecht, maar ik vind echt realistische mensen tekenen nog altijd lastig. En dat is het ook. Want er hoeft maar een klein detail net niet in verhouding te zijn en ze lijkt meteen “eng”.

Om mezelf weer eens uit te dagen besloot ik elke maand een schets te gaan maken in mijn journal. Van een wat realistischer meisje. Met daarnaast kritisch wat ik goed vond en wat ik volgende keer wil verbeteren. Leuk om later terug te zien hoe ik daarin gegroeid ben. Dit is mijn eerste schets hiervan in mijn journal.

En toen ineens iets heel anders dan normaal. Want ik merkte dat ik mijn journal wat “saai” begon te vinden. En dat ik ook nog wat zoekende was tussen mooi en functioneel. Wat ik heel mooi vind zijn van die echte journal-pagina’s. Met meerdere materialen. Veel doodles en stickers. Ik had altijd het idee dat ik zelf een cleane journal zou krijgen als ik er eentje zou maken, maar ik heb wel echt ontdekt dat ik daar helemaal niet van hou. En dat ik ook graag wil scrappen. En tijdschriften wil verscheuren. En meer washi-tape gebruiken. En lekker wil freubelen ermee. Dus ik besloot het gewoon te gaan doen. Want, waarom niet? En hier kwam dus echt een dagboek-achtige pagina. Met een korte to-do list van die week en kort wat ik die dag gedaan heb. En ik zal je wat vertellen… dit is ZOOO leuk om te doen!

Echt. Ik was niet te stoppen. De pagina’s bleven maar komen. Ik had altijd het idee, en misschien ook weer een beetje naief, dat je voor dit soort pagina’s niet zo creatief hoefde te zijn. Want knippen en plakken kan toch iedereen. Maar dat is dus echt niet zo. Je wordt hier JUIST creatief van. Lekker overal doorheen bladeren en er een ander nut voor zien in plaats van dat het nu heeft. Het is zo leuk om te doen. Ik denk dat ik langzaam begin te ontdekken wat ik echt leuk vind. En hoe ik mijn lijstjes wil weergeven.

De tijdschriften die ik hiervoor gebruik heb zijn van de Libelle. En dan vooral die specials. De Libelle Living, Lekker, Tuin. Zulke mooie bladen hiervoor. Er zitten zoveel mooie platen in die je kan gebruiken voor in je journal. Maar ook huishoudelijke spullen als bakpapier ging erop. Ik vind dit zelf echt een hele mooi pagina geworden. Lekker vrolijk!

Dit is de laatste pagina die ik heb gemaakt. Je ziet nog een groot stuk leeg, maar dat is iets dat ik nog moet invullen. En ik hoop dat hij leeg blijft heel eerlijk gezegd. Al verwacht ik het niet. Ik wil hier mijn draaiduizeligheid in bijhouden. Iets dat ik al tien jaar lang heb. Soms periodes dat het meerdere keren per dag is, soms een enkele keer per week. De ene keer erger dan de andere keer. De laatste tijd jammer genoeg weer heel vaak, dus besluit ik het maar weer een beetje in de gaten te houden. Voorheen had ik hier een apart boekje voor, maar nu verwerk ik dat gewoon hierin.

En dat was het. Dat waren mijn pagina’s van deze week. Wat vind jij van mijn nieuwe stijl? Tot volgende week weer!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk

10 Reacties

 • Reageer Jolanda 22 oktober 2017 at 20:13

  Hoi Maris, ik volg je al een hele tijd en heb dankzij jou zelfs een kledingstuk gehaakt!! (stellavest), maar heb eigenlijk nog nooit gereageerd. Ik lees nu dat je ook last hebt van draaiduizeligheid, het is mij nu 2x overkomen, heel erg eng vond ik het. Het duurt bij mij ook wel een paar dagen voordat het helemaal over is. Ik heb nu een verwijzing voor de kno arts. Misschien is dat ook iets voor jou om te laten checken? In ieder geval sterkte ermee en ga zo door met je superleuke blog! Hartelijke groetjes Jolanda

 • Reageer Yvonne Dörner-Beekhuizen 18 oktober 2017 at 20:33

  Zo leuk dit 🙂 Heb een journal gekocht en ga helemaal los. Totaal vergeten dat ik kon tekenen, raar toch? Jaren geleden. Hou me aanbevolen voor nog meer van die leuke filmpjes en ideetjes voor het journal (en uiteraard veeel haakpatronen), top.
  Groet,Yvonne

 • Reageer Daniëlle 18 oktober 2017 at 19:12

  Een flip trought door je bullet journal zou een leuke video zijn. Denk dat ik daar een hip inspiratie uit kan halen

 • Reageer Miranda 15 oktober 2017 at 19:57

  Prachtig gewoon! Goed idee ook om tijdschriften ervoor te bewaren.

 • Reageer Dinja 13 oktober 2017 at 20:50

  Ik vind het zo leuk om weer je journal te mogen bekijken! Zo inspirerend gewoon 😀

  • Reageer Creachick 14 oktober 2017 at 19:10

   Ahh wat leuk om te horen. Dank je wel!

 • Reageer Chantal Laan 12 oktober 2017 at 22:23

  Echt super leuk wat je doet Maris. En echt leuk om te lezen.. Ik blijf je zo lekker volgen. Maar die duizelingen! Wel echt goed in de gaten houden Meis.. 😘

 • Reageer Bea Verheijen 12 oktober 2017 at 17:44

  Wat ben je toch veelzijdig echt prachtig uitgewerkt succes ermee ik blijf je volgen lieve groetjes Bea Verheijen

 • Reageer Verie 12 oktober 2017 at 16:52

  Super leuk weer en erg leuk om plaatjes uit Magazine`s te gebruiken! Ik heb weer ideeën! 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Laat een reactie achter