Bullet Journal

Bullet Journaling #bujo

Al heel vaak zag ik het op internet voorbij komen. Bullet Journaling. Mensen die in een boekje lekker gingen knutselen, schrijven en er van alles in gingen bijhouden. En al jaren keer ik ernaar en dacht ik: “Leuk, maar NIETS voor mij”. Ik hou onwijs van knutselen en freubelen, maar hier zag ik niet zo goed het “nut” van in. Ik heb zelf ook al sinds de middelbare school geen echte agenda meer en doe tegenwoordig eigenlijk alles digitaal. Maar toch miste ik het de laatste tijd heel erg om lekker aan te knutseltafel te zitten en wat te maken. Met stiften. En waterverf. En gewoon wat freubelen, zonder echt iets te maken. Zoals ik vroeger met kleuren deed. Gewoon voor de ontspanning. En zo verscheen er op mijn tafel dus ineens een Bullet Journal. Ik ga het gewoon een kans geven!

Ik vond het onwijs spannend om te beginnen. Ik ben ook echt dus nog totaal niet ervaren in het maken van een Journal. Sterker nog, ik wist niet eens waar ik moest beginnen. Gelukkig had ik naast mijn Bullet Journal ook een Bullet Journal handleiding die me redelijk op weg kon helpen. Zeker een aanrader, want anders weet je echt niet waar je in hemelsnaam moet beginnen. Maar dan nog. Waar begin je nou in een kersvers boekje, zonder het meteen te verprutsen? Ik besloot maar gewoon te beginnen met een mooie openingspagina voor de maand. Augustus. En dan zou ik het daarna wel verder zien. En vrij snel daarna ontdekte ik op Pinterest een mood tracker. En dat leek me nou ook leuk. Dat je elke dag bijhoudt wat je stemming was. En zo kwam bladzijde twee al in mijn boekje, en nog eentje achterin het boek waarbij ik bijhoud waarom mijn mood die dag zo was.

Ik heb sinds vorige week besloten dat ik CreaChick wil gaan veranderen. Ik wil namelijk meer tijd erin gaan steken, betere foto’s gaan maken, een nieuwe website maken, meer content op gaan leveren, zowel hier als op YouTube en ook echt mijn geld ermee gaan verdienen. En niet alleen ik, maar ook (Crea)Rick (mijn man dus). En niet gaan schrikken, voor jullie zal dit alleen maar positief gaan veranderen. De patronen zullen gewoon gratis blijven, maar er gaat gewoon nog VEEL meer komen dan alleen maar dit. Hoop ik. Dat is ons doel. En deze journal wil ik daar dus voor gaan gebruiken. Wat ik ervoor moet doen, waar ik naartoe wil, wat mijn doelen zijn, hoe ver ik ben. Wat overzicht in het grote geheel. En zo ontstond al mijn tweede pagina. Mijn doelenlijst en takenlijst voor deze maand.

Ik vind het super spannend, maar heb er ook onwijs veel zin in! Om echt hier iets mee te gaan doen. Tot dusver is CreaChick altijd maar een hobby geweest naast mijn hele leven, maar nu gaat het een groot onderdeel worden van mijn leven. En die van mijn gezin dus ook.

En ik vind het heel leuk om dit hele proces bij te gaan houden in mijn journal. Ik dacht dat het niets voor mij zou zijn, een journal, maar ik heb hem nu twee dagen en ik ben helemaal om. Het is HEERLIJK om hier mee bezig te zijn. En ik ga er ook zeker mee door. En ik raad het iedereen ook aan. Nog wat tips:

 1. Wees niet te bang om te beginnen. Begin gewoon. En begin vooral met een openingspagina. Dan volgt de rest vrij snel daarna wel;
 2. Ga eens op Pinterest kijken. Daar staat zoveel moois. En doe je zoveel inspiratie op;
 3. Kijk ook eens op Instagram of op Facebook hoe andere mensen het doen;
 4. Maar… focus je niet teveel op wat andere mensen maken. Want sommige mensen maken echt hele mooi dingen. Laat je niet ontmoedigen hierdoor;
 5. Een journal kan niet fout zijn. Het is niet mislukt, lelijk of slecht. Het is gewoon ALTIJD goed. Pak je rust, smijt de drukte van je hoofd in het boekje, neem een kopje thee erbij, zet een muziekje aan en zie maar hoe het gaat.

Vinden jullie het leuk om zo nu en dan wat updates te krijgen van mijn Journal? Laat het dan even weten in de comments hier beneden! O en volg mij op Pinterest om leuke Bullet Journal ideetjes op te doen.

PS. Voor wat vermaak tijdens het journalen, bekijk eens dit filmpje (en de rest van ons YouTube kanaal):

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk

32 Reacties

 • Reageer Ingrid 23 augustus 2017 at 09:54

  Hoi Maris,

  Ik hik al even aan tegen welk notitie boek ik moet kopen om te starten..
  Ik hoop als ik eenmaal begonnen ben er meer structuur in mijn dagelijks ritme komt ^^
  Iig kan ik lekker creatief zijn ermee..
  Jou boek heeft puntjes geloof ik toch? Ik wil zelf lekker kunnen kliederen zonder lijnen,
  maar een lichte leidraad zal allicht wat frustratie voorkomen :p
  Heb jij een gouden tip?
  Ik heb er zin in te starten! : )

  Bedankt alvast ; )

  Groetjes Ingrid

 • Reageer Linda 17 augustus 2017 at 19:06

  Nou Maris, je wordt bedankt….weer een nieuwe hobby erbij😉.
  Ik had dit al weleens gezien op pinterest, maar ook ik dacht: niks voor mij….
  Maar na jou enthousiaste blog over de Bullet Journal bedacht ik me dat ik het ook maar gewoon moest gaan proberen.
  En wat is het leuk!!!! Lekker even zitten met mijn boekje, potlood en fineliners.
  Bedankt voor je leuke blogs en inspiratie en heel veel succes met de plannen die jullie voor Creachick hebben😘

  • Reageer Creachick 19 augustus 2017 at 14:39

   Haha je lijkt mij wel 😉 Leuk he hoe dingen je soms kunnen verrassen. En het is wel echt een hele leuke hobby, vind ik. Veel plezier! En bedankt voor je lieve berichtje!

 • Reageer Hetty 14 augustus 2017 at 17:13

  Ik had nog nooit van ‘journal’ gehoord, maar het lijkt me leuk je volgen, ik ben al een poosje fan van je haakpatronen!

 • Reageer Marianne 14 augustus 2017 at 10:04

  Wat leuk! Deel je je ook je ontdekkingstocht naar deze nieuwe dingen? Altijd leerzaam 🙂

 • Reageer Miranda 14 augustus 2017 at 07:43

  Leukleuk! Ik ben ook pas sinds kort begonnen maar gebruik hem niet als agenda. Meer als doelen, lijstjes en vooral soort dagboekje.

  • Reageer Creachick 17 augustus 2017 at 13:43

   Nee beetje hetzelfde als ik dus. Ik gebruik hem ook niet als agenda.

   • Reageer Miranda 17 augustus 2017 at 16:32

    Ja al zien al die weeklys en monthlys er ook wel erg gaaf uit op pinterest. Maar ik heb een gewone agenda die ook nog gebruik.

 • Reageer Rina 13 augustus 2017 at 21:55

  Hey Maris,

  Jouw enthousiastme werkt inderdaad heel aanstekelijk. Ikzelf heb een burn out en ben vaak creatief bezig (haken, naaien etc). Misschien zou dit voor mij heel helend kunnen werken. Ik ga er zeker over nadenken👍🏻

  • Reageer Creachick 17 augustus 2017 at 13:44

   O zeker aanschaffen dan. Weet zeker dat het je gaat helpen! Sowieso is al het creatieve therapeutisch 😀 Sterkte!

 • Reageer Leentje Lathouwers 13 augustus 2017 at 19:37

  Superleuk om te doen, succes ermee. Ik blijf je volgen en misschien doe ik het ook.

  ❤❤❤

 • Reageer Emilie 13 augustus 2017 at 16:31

  Superleuk idee! Lijkt me tof om eens te proberen en ook te volgen… 😉

 • Reageer Tonny Pleijte 13 augustus 2017 at 15:41

  Aangezien je een heerlijke doorzetter bent, met een schattige achterban
  Gaar dit project zeker lukken, heel veel succes met je carrière

 • Reageer Silvia 13 augustus 2017 at 14:06

  Super leuk idee. Ga me er ook es in verdiepen. Thx voor al je leuke ideeën. Ik ga je zeker ook hiermee volgen. 😃

 • Reageer Mineke 13 augustus 2017 at 12:44

  Wat gaaf jij kan ook alles en wat een toppers die meiden en Rick is ook een topper hoor

 • Reageer Mirella 13 augustus 2017 at 12:23

  Hoi Maris,
  Is er ook een mogelijkheid om jou ff een pb te sturen?

  Groetjes Mirella

  • Reageer Creachick 17 augustus 2017 at 13:44

   Ligt eraan waar het over gaat, maar mag altijd hoor!

 • Reageer Sonja Alsemgeest 13 augustus 2017 at 11:59

  Wat een super gaaf idee zeg!! En wat goed dat je er meer mee gaat doen. Het is heerlijk om van je creativiteit je (werk)te maken lijkt me. Ik volg je al een tijdje en vind het erg leuk om van je patronen gebruik te mogen maken. En geniet van je filmpjes en je vlogs/blogs. Toppie..follow your dreams!!

 • Reageer Sandra 13 augustus 2017 at 11:47

  Wat een super leuk iede. En alle succes met je nieuw weg/stap. Vooral genieten ervan. Ik geniet van de berichten op fb.😊

 • Reageer Janke Boonstra 13 augustus 2017 at 11:43

  Dit gaat vast heel mooi worden Maris. Ik had er nog nooit van gehoord, zal me er een in verdiepen. Heel veel succes en ik volg graag je journals.

 • Reageer Leila Deckers 13 augustus 2017 at 11:42

  Superleuk! Ik heb hier ook al een jaar of 2 een ‘smashbook’ liggen met allerlei stickertjes, washitape en verf/stiftjes. Ik wil er altijd aan beginnen maar steeds komt er iets tussen. Nu ik het hier van jou lees en bekijk begint het hier toch ook weer te ‘kriebelen’. Misschien er toch maar eens eindelijk aan beginnen 🙊🤗. Ik kijk er al naar uit om jouw verdere journaling-avonturen te zien/lezen! Succes en keep doing what you do 🔝

 • Reageer Lisette 13 augustus 2017 at 11:39

  Wat leuk! Ik ben benieuwd naar alle leuke creaties.

 • Reageer Ingrid7813 13 augustus 2017 at 11:34

  ❤️ *Niets meer te zeggen heeft!* #youcandothis 💪🏼

 • Reageer Lynn Reijnders 13 augustus 2017 at 11:34

  Echt super leuk dat je er ook mee bent begonnen! Je bladzijdes zijn nu al zo mooi en professioneel!💓

 • Reageer Tiny de Waal 13 augustus 2017 at 11:33

  Woww, Maris, ik val vd ene verbazing in de andere van jou!
  Top hoor, hoe jij bezig bent ! Heel leuk, maar niets voor mij haha!
  Groetjes Tiny

 • Reageer Kirsten 13 augustus 2017 at 11:27

  Wat spannend meis! Maar het gaat je zeker lukken! Je maakt zoveel moois! Ben heel benieuwd. En ja ik lees graag meer over bullet journalling, ben zelf ook bezig, echt superleuk om te doen!

 • Reageer Anneke Elmendorp 13 augustus 2017 at 11:14

  Wat leuk 😀 je enthousiasme werkt aanstekelijk haha !
  Weet zeker dat het super gaat worden, wens heel veel succes en plezier.

  • Reageer Creachick 13 augustus 2017 at 11:16

   Haha ja ik ben zo enthousiast over dat boekje. Heb nu alweer zin om er vanavond in te werken 😀 Dank je wel 🙂

 • Reageer Kim 13 augustus 2017 at 11:10

  Ja zeker! Heb er ook één aangeschaft maar zo mooi als die van jou zal die nooit worden, vrees ik!

  Knap hoor! Ben benieuwd naar de veranderingen op de site! Succes er mee!

  • Reageer Creachick 13 augustus 2017 at 11:16

   Ahh vast wel. Op jouw manier. Bij mij is het vooral veel tekeningen, maar ik zie ook hele gave journals met mensen die er leuke dingen in plakken en daar heel creatief mee worden. Is ook heel gaaf!

  Laat een reactie achter