Bullet Journal

Bullet Journal Pagina’s #1

Vorige week schreef ik dat ik was begonnen in een bullet journal. En dat ik helemaal weg ervan was en het ECHT iets voor mij vond. Ik heb sindsdien mijn boekje ook niet meer weggelegd. Ik heb er al FLINK wat uurtjes in besteed. Maar wat ik toen ook al zei: “Het is ZO leuk”. Vandaag wil ik graag met jullie de pagina’s delen die ik deze week heb gemaakt. Als inspiratie! 

Ik ben in mijn journal helemaal niet zo heel erg van de agenda items. Ik zie anderen het vooral gebruiken als een soort van agenda, maar daarvoor wil ik mijn journal niet echt gebruiken. Bij mij is het meer een soort van dagboek, met dingen die ik wil, dingen die ik wil bereiken en alles dat me op dat moment van het jaar bezighoudt. Een soort van mengelmoes tussen lijstjes, tekeningen en doelen.

Toch probeerde ik een keer een planninglijst voor aankomende dagen te maken. Vooral omdat ik eens zo’n lay-out wilde uitproberen en ik op dat moment veel in mijn hoofd had zitten wat ik allemaal wilde doen die dagen. En omdat het goed aansloot bij de spreuk die ik in mijn boekje had gezet.

Wij willen HEEL graag een nieuwe camera. Al mijn foto’s (voor op de site) en filmpjes voor op mijn YouTube-kanaal, maak ik met mijn telefoon. En dat is natuurlijk hartstikke amateuristisch. Ik zou het heel graag anders zien, maar hiervoor moeten we eerst echt nog even sparen. Want helaas zijn ze niet zo goedkoop. Maar dromen mag, dus ooit sta ik er zo bij als ik mijn foto’s neem 🙂

Op de andere kant kwam een lijst met series die ik weer wil gaan kijken/oppakken. En als ik iets gekeken heb, streep ik het weg.

Deze pagina herkennen jullie misschien wel van mijn handlettering blog. Ik vond hem mooi en wilde hem ook graag in mijn boekje terug laten komen. Dus ik heb hem nagemaakt.

Op de andere kant kwam een brain dump, over Patreon, waar ik op dat moment veel over aan het nadenken was. Patreon is een site waar je mensen kan ‘supporten’. Steunen. Door een maandelijks bijdrage, met het bedrag dat je zelf wil, kan je iemand dan steunen, zodat diegene kan blijven doen wat ze nu aan het doen zijn zonder je alleen maar dood te gooien met betaalde content en reclames. En dat is iets dat ik waarschijnlijk ook voor CreaChick wil gaan doen. Maar daar hoor je later meer over!

Volgende week gaan mijn meiden weer naar school. De eerste schooldag na de zomervakantie. En hiervoor moet altijd weer het een en ander geregeld / aangeschaft worden. Om dat even niet meer allemaal in mijn hoofd te hebben, kwam het hier in een lijstje. En aan de andere kant een mooie quote met cactussen. I love cactussen. Om te tekenen dan, niet voor in huis. Ze doen mij altijd pijn… 😉

In de tussentijd ben ik ook aan het haken. En om bij te houden hoe ver ik ben met mijn haakwerk en hoeveel ik nog moet, maakte ik hier een ontwerp van de jurk, waarbij ik elke keer kan aangeven hoeveel ik al gehaakt heb. En ik ben er bijna!

En omdat mijn hoofd blijkbaar best vol zit met lijsten, kwam ook hier weer een ideeënpagina, zodat ik alles uit mijn hoofd kan zetten.

Ik maakte een goede key-pagina. Waarop ik kan terugzien wat mijn icoontjes betekenen. Ik heb er niet heel veel, maar meer dan dit gebruik ik ook echt niet. Ik heb die van evenement zelfs nog nooit gebruikt! En links zat al een landkaart, maar ik heb de landen ingekleurd waarvandaan mijn meeste volgers komen. Leuk om te zien he?

Dit waren mijn pagina’s van deze week. Volgende week laat ik wat pagina’s van aankomende week zien! En mocht je het leuk vinden, hieronder heb ik nog een shoplog, waarbij ik allemaal spulletjes laat zien die ik heb aangeschaft voor voornamelijk mijn bullet journal:

Tot snel weer! Doei!!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk

5 Reacties

 • Reageer Dinja 29 augustus 2017 at 21:48

  Jij bent gewoon echt mega creatief, zo leuk om te zien! Mislukt er ook wel eens een keer wat :p ?
  In ieder geval, je bullet journal ziet er echt heel gaaf uit, zo mooi zou ik hem niet kunnen maken hoor. Ik weet alleen voor mezelf niet echt wat ik met zo’n journal zou doen… Dus ik houd het maar bij een travel journal (op vakantie maak ik tenminste dingen mee haha)

 • Reageer Laura 29 augustus 2017 at 13:11

  Super leuk! En ook zo lekker prefect ook haha! Ik ben afgelopen juli ook begonnen met een soort bujo. Maar gebruik vooral stempels want kan zelf niet zo mooi schrijven of tekenen. En vind stempelen ook veelste leuk! En meteen een goede om ze ook te gebruiken. Want heb er veel maar doe er bijna niks mee.. #oeps. Mijn Bujo is ook een beetje van alles. Het is meer dagboek dan planner ook. Heb er wel steeds een week overzicht in en een maand overzicht maar dat is het ook. Verder allemaal lijstje en ik schrijf elke dag een stukje over wat er die dag gebeurd is 🙂

 • Reageer Sophie 29 augustus 2017 at 12:57

  Wat ziet je bullet journal er schitterend uit! Echt een creatief dagboek. Bij mij zijn het vooral lijstjes met hooguit gekleurde titels, maar zijn lang zo mooi en vol inspiratie als jij ze maakt!
  Ik heb al een paar keer wat over Patreon gelezen. Misschien is het een leuk idee om het hele proces van een account maken en de dingen waar je informatie over gezocht hebt in een aparte blog op te schrijven. Ik vind het altijd leuk om te lezen, hoe designers bepaalde afwegingen en keuzes hebben gemaakt.

 • Reageer marjonS 29 augustus 2017 at 12:16

  Erg leuk om te zien!
  Ik denk ook steeds: dat wil ik ook, zodra ik het ergens voorbij zie komen.

  Maar dank bedenk ik… wat wil ik precies, ben ik wel creatief genoeg enz. Dus voor nu, geniet ik van de mooie bullet journals van anderen.

 • Reageer Yvonne 29 augustus 2017 at 09:05

  Heel leuk om te zien!! Ik schreef vroeger dagboeken vol, en nu sinds een jaar inderdaad een soort ‘ journal’ met krabbels, tekeningen, lijstjes. Zo fijn! Ik doe het meeste met de knutselspullen van de kinderen, maar moet misschien mijzelf maar eens trakteren op wat eigen spullen 🙂

 • Laat een reactie achter