DIY

Adventskalender #2

Vorig jaar maakten we voor de adventsperiode een adventskalender met cadeautjes. Dat vond ik leuker dan dat ze elke dag een chocolaatje mochten eten en ook een stuk leuker (en goedkoper) dan van die standaard dozen met speelgoed. Dit jaar wilde ik weer eens iets anders. Geen chocola, maar ook geen cadeau. Dit jaar maakte ik een adventskalender met activiteiten die we met het hele gezin gaan doen. Elke dag eentje. Hier lees je hoe jij die ook kan maken!

Wat heb je nodig

 • dik stevig wit karton
 • perforator
 • zwarte stift
 • sisal touw
 • zwarte katoengaren
 • tak uit het bos
 • tak van een naaldboom
 • schaar

Hoe maak je het?

adventskalender-1

1. Knip uit een groot wit vel 19 rechthoekige papiertjes (als je wil aftellen vanaf pakjesavond. Anders moet je er natuurlijk vijf meer maken). Maak in het midden bovenin met een perforator een klein gaatje.

adventskalender-2

2. Schrijf met een zwarte stift op de voorkant de datum (alleen het cijfer van de dag is voldoende). Versier het eventueel nog met sterretjes, kerstboompjes of iets anders dat je leuk vindt staan.

adventskalender-3

3. Bedenk van te voren wat je die maand allemaal wil gaan doen. Leuke dingen die met kerst te maken hebben en die je graag wil doen in die maand. Houd rekening met op welke dag het valt, zodat je niet op een hele drukke dag nog een grote onderneming moet gaan doen. Pak dus even je agenda erbij en plan de ‘grote uitjes’ in het weekend. Bedenk ook veel kleine opdrachten, zoals een kerstverhaal vertellen of kerstliedjes zingen, voor de wat drukkere dagen. Schrijf op elk kaartje op de achterkant wat je die dag hebt als leuke onderneming. Nou kunnen onze kindjes nog niet zo heel goed lezen (althans, niet mijn slordige handschrift), maar mocht je grotere kinderen hebben, dan is het wel een idee om dit af te schermen, zodat ze het niet al stiekem van te voren kunnen lezen.

adventskalender-4

4. Zoek in het bos een grote, redelijk rechte, tak. Knip van een naaldboom nog een tak af die je erbij wil hebben. Bind ze thuis aan elkaar vast met een sisal touwtje. Knip nog een sisal touw. Knoop ze aan beiden uiteinden van de tak en hang hem in het midden op aan de muur/kast/waar je hem wil hebben.

adventskalender-5

5. Knip zwarte katoengaren. Maak allemaal verschillende lengtes. Knoop de touwtjes om de kaartjes en de tak heen en hang ze eraan.

adventskalender-6

Klaar! Ik heb er zoveel zin in. We hebben zoveel lieve en leuke activiteiten erop staan. Helemaal om in de kerststemming te komen! En wat ik nog leuker vind, is dat mijn man ook niet weet wat er allemaal gepland staat. Voor het hele gezin dus een leuke verrassing met elke dag iets leuks. Als jullie het leuk vinden kan ik tussendoor wel wat blogjes hieraan besteden. Met welke uitjes we deden en hoe het was.

Hoe dan ook, veel plezier met maken en alvast een hele fijne adventstijd toegewenst!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk

12 Reacties

 • Reageer Akkelien 11 december 2016 at 14:58

  Wat ontzettend leuk bedacht! Jij barst van de leuke, lieve en inspirerende ideeΓ«n! Ik heb zelf geen kind in de leeftijd voor zo’n kalender, dus zal er vast niets mee doen, voorlopig, maar ik kan me de pret helemaal indenken. Ik heb je volgende blog hierover ook al gelezen en je activiteiten zijn ook perfect!
  Groetjes,
  Akkelien

  • Reageer Creachick 11 december 2016 at 15:00

   Ah wat een lieve reactie. Dank je. Ja zeker doen als je kindje groter is. Het is heel leuk en gezellig! πŸ˜€

   • Reageer Akkelien 13 december 2016 at 12:00

    Ik heb het idee doorgespeeld aan een vriendin die voor de klas staat. Super leuk ook voor op school!
    Ennuh… ik zal moeten wachten op kleinkinderen wil ik hier zelf wat mee doen. En dat mag nog wel even wachten! Zoon is 16 πŸ˜€

 • Reageer Elke 11 december 2016 at 10:10

  Hier is het een hit!!! Iedere dag zijn ze weer benieuwd wat we gaan doen SAMEN. πŸ˜‰ bedankt voor de tip!

  • Reageer Creachick 11 december 2016 at 14:41

   Leuk dat je het ook hebt gemaakt. Leuk he? Hier ook hoor. Het is echt heel gezellig om zo elke dag iets met elkaar te doen!

 • Reageer De leukste adventskalenders om zelf te maken - Sophietje 6 december 2016 at 06:04

  […] dit jaar als vorig jaar maakte Crea Chick heel gave adventskalenders voor instant […]

 • Reageer Malika 4 december 2016 at 16:52

  Wat weer een super leuk en creatief idee van je. Ik blijf je bewonderen!! Leuk als je tussendoor laat zien wat voor dingen jullie hebben gedaan πŸ™‚

 • Reageer Angela 3 december 2016 at 07:03

  Super leuk idee! Heb je alvast wat Ireen om erop te zetten? Wil
  Ook 1 gaan maken en heb Sl wat ideetjes maar nog niet voor alle πŸ˜‰
  Dank je alvast
  Groetjes

 • Reageer Elke 28 november 2016 at 20:13

  Leuk bedankt voor de tip!
  Ik heb iets tegen de standaard cadeau-kalenders.
  Deze is win-win, leuk om samen met elkaar leuke activiteiten te doen.

 • Reageer Inge 27 november 2016 at 10:04

  Wat een super leuk en creatief idee! Staat ook super leuk, zo aan die tak!

 • Reageer marjonS 27 november 2016 at 08:53

  Wat een leuk idee!
  Voor onze 5 jarige zou het erg leuk zijn, maar voor onze 2 jarige misschien nog even wachten. Maar onthouden zal ik het zeker πŸ˜€

 • Reageer Jenny 26 november 2016 at 18:00

  Heel leuk,wat ben jij toch een leuk mens!
  En vooral een super mama volgens mij.
  Ik volg je al een tijdje,altijd leuk om te lezen
  Groetjes jenny ( jen-pen-ne)

 • Laat een reactie achter