Dameskleren haken

Warm wintervest haken

Het was even iets rustiger hier qua haakpatronen. Ik wilde allerlei leuke zomerse dingen haken, maar ik ontdekte al snel dat ik meer een herfst/winter-haker ben dan een warm-weer-haker. Het stond dus even op een laag pitje. Maar nu het ritme van school weer terugkomt en ik alweer langzaam zin begin te krijgen in de herfst, kwam er deze week weer een nieuw vest uit mijn handen. En hier lees je hoe jij dit vest ook kan maken:

For English, click here!

Wat heb je nodig?

 • 7 bollen Julia garen van Zeeman (kleur lichtgrijs)
 • haaknaald 4 (op de bol staat 7/8, maar ik vind het lekkerder haken met een 4. Als je altijd heel strak haakt, zou ik wel een grotere nemen).
 • 9 knopen (kies wat je mooi vindt. Mijne zijn gewoon uit een goedkoop zakje van de Action)
 • schaar
 • stopnaald

Het kruispatroon

Het hele vest wordt gehaakt in hetzelfde patroon. Ik noem het, het kruispatroon, omdat ik het middelste gedeelte een beetje vind lijken op een kruis. Hier hoe het patroon werkt:

wintervestpatroon

Niet zo moeilijk, de eerste vier rijen herhalen zich constant, het hele vest lang. En hier gaan we dus mee werken. Voor de mensen die het lastig vinden een telpatroon te lezen, hier de video en eronder de uitgeschreven versie van de eerste vier rijen.

Rij 1: Sla 3 l over en haak een st in de 4e l. Haak nog 6 st. *Haak 2 l, maak 1 st in de steek na het laatste st van de 7 st. Sla 3 steken over en haak een st in de 4e steek, 2 l, 5 st*. Herhaal het gedeelte tussen de sterren tot einde. Haak 3 l (die dienen als je volgende eerste st) en keer je werk om.
Rij 2: 6 st. *haak een st in de ruimte tussen de twee st van rij 1, 3 l, nog een st in de ruimte tussen de twee st van rij 1. Haak 5 st*. Herhaal het gedeelte tussen de sterren tot einde. Haak 3 l (die dienen als je volgende eerste st) en keer je werk om.
Rij 3: Haak 1 st. **Haak 2 l, maak 1 st in de steek na het laatste st. Sla 3 steken over en haak een st in de 4e steek, 2 l, 1 st, 3 st in de 3lboog van rij 2, 1 st*. Herhaal het gedeelte tussen de sterren tot einde. Haak 3 l (die dienen als je volgende eerste st) en keer je werk om.
Rij 4: 1 st. *haak een st in de ruimte tussen de twee st van rij 1, 3 l, nog een st in de ruimte tussen de twee st van rij 1. Haak 5 st*. Herhaal het gedeelte tussen de sterren tot einde. Haak 3 l (die dienen als je volgende eerste st) en keer je werk om.

Achterpand en voorpanden:

We haken het achterpand en de voorpanden tegelijkertijd. Dit scheel aan elkaar naaien en het geeft een mooier resultaat. De maat die ik hier deel is een maat 38. Mocht je hem groter willen, maak dan het aantal lossen in het begin wat meer. Trek het gewoon om je lichaam heen (we beginnen aan de bovenkant bij de borsten, dus doe dit op net onder je oksel) en kijk hoe het voelt (of het groter of kleiner moet). Houd er wel rekening mee dat er nog een rand omheen gehaakt gaat worden van 5 cm (aan beide kanten). Maak hem in het begin dus net iets kleiner (en korter) dan je wil dat hij wordt, anders wordt het te groot. Zorg wel dat het aantal steken dat je erbij doet of eraf haalt deelbaar blijft door tien + 11 l, anders komt je motief niet uit. Eindig elke rij met 3 l en keer dan je werk om, tenzij anders aangegeven wordt.

zet 121 l op.
Rij 1 t/m 22: Haak het kruispatroon.
Rij 23: Meerder 1 st in het begin en aan het eind. Dus in plaats van 2 st in het begin heb je er nu 3. Haak het kruispatroon verder.
Rij 24: Meerder 1 st in het begin en aan het eind. Dus in plaats van 3 st in het begin heb je er nu 4. Haak het kruispatroon verder.
Rij 25 en 26: Haak het kruispatroon (je hebt in het begin 9 st).
Rij 27 t/m 34: Meerder 1 st in het begin en aan het eind. Ga dan verder met het kruispatroon. (Soms heb je in het begin heel veel stokjes, soms wat minder. Let goed op het patroon. Als je een kruis moet maken in het begin doe je die al vrij snel. Anders haak je alleen maar stokjes totdat het patroon begint bij het volgende kruis).
Rij 35 t/m 42:  Meerder 2 st in het begin en aan het eind. Ga daarna verder met het kruispatroon. Haak bij de laatste rij 2 l en keer je werk om.
Rij 43: Haak allemaal hst. Haak 2 l en keer je werk om.
Rij 44 t/m 48: Haak een boordsteek. Dat doe je op deze manier:

Eindig elke rij met 2 l en keer je werk om. Hecht af als je klaar bent en werk de draad weg.

We gaan nu de voorpanden en het gedeelte van de middenrug tot de nek haken. We beginnen met een voorpand. Ook hier haken we weer overal 3 l aan het einde en dan keren we het werk om.

wintervest-haakpatroon-gratis-1

Hecht de draad aan waar je begonnen was met haken.
Rij 1: Meerder 1 st. Dus begin met 2 st. Haak dan het kruispatroon. In totaal haak je drie kruizen. Na het laatste kruis haak je nog 1 st (van de vijf stokjes die normaal zouden komen in het patroon).
Rij 2: Haak het kruispatroon.
Rij 3: Minder met 1 st in het begin. Dus de eerste 3 l zijn je eerste st en haak nu meteen 3 st in het 3lboog van rij 2.
Rij 4: Haak het kruispatroon. Haak de laatste 2 st samen.
Rij 5: Haak de eerste 2 st samen. Haak nog 1 st en ga dan verder met het kruispatroon.
Rij 6: Haak het kruispatroon. Haak de laatste 2 st samen.
Rij 7: Ga meteen naar de laatste steek (sla 4 st over) en haak daar een st. Haak dan 2 l en ga verder met het kruispatroon.
Rij 8: Haak het kruispatroon. Eindig met 1 st in de 3lboog van rij 7.
Rij 9: Ga meteen naar de laatste st (sla 4 st over) en haak daar een st. Haak dan 2 l en ga verder met het kruispatroon.
Rij 10: Haak het kruispatroon. Eindig met 1 st in de 3lboog van rij 9.
Rij 11: Begin met 1 st, dan 2 l, 3 steken overslaan, st in de 4e steek. Haak het kruispatroon verder. Hecht af.

Haak aan de andere kant van het vest precies dezelfde rijen. Als je dat hebt gedaan hecht je de draad voor de derde keer aan, dit keer 1 kruisje verder dan het voorstuk (en stop ook 1 kruisje eerder dan het andere voorstuk). Haak het kruispatroon nu gewoon heen en weer, meerder alleen in de eerste rij in de eerste steek 2 st. Haak 11 rijen en hecht af.

wintervest-haakpatroon-gratis-2

Naai de voorpanden en het achterpand nu aan elkaar vast. Dus gewoon dubbelklappen en het gedeelte dat de voorkant raakt aan de achterkant (meteen na de ruimte ertussen) naai je aan elkaar vast.

Rand:

Eindig elke rij met 3 l en keer dan je werk om.

Rij 1: haak st. 2 st in elk st dan rechtop staat. Achterkant gewoon een st haken zoals het komt.
Rij 2 en 3: Haak st.
Rij 4: Nu gaan we de knoopsgaten maken. Haak 5 st, 1 l, sla 1 steek over. *10 st, 1 l, sla 1 steek over*. Herhaal het gedeelte tussen de sterren 8 keer. Haak daarna allemaal st.
Rij 5: Haak st. Als je bij de knoopsgaten aankomen haak je 1 st in elk knoopsgat. Hecht af. Breng de knopen aan op de andere rij dan waar de knoopsgaten zitten. Zorg wel dat ze op de goede hoogte komen.

wintervest-haakpatroon-gratis-3

Mouwen:

Haak 25 l. Sluit met een hv tot een ring.
Toer 1: 2 l. 24 hst. Eindig met een hv in de 2e l van de eerste 2 l van deze toer.
Toer 2 t/m 4: 2l. Haak een boorsteek. Eindig met een hv in de 2e l van de eerste 2 l van deze toer.
Toer 5: 3 l. st. Haak een kruisje (2 l, st, st 4 steken verder, 2 l). Ga verder met het kruispatroon. Meerder 2 st in de laatste steek, zodat het 5 st in totaal zijn. Eindig met een hv in de 3e l van de eerste 3 l van deze toer.
Toer 6: 3 l. Haak kruispatroon. Eindig met een hv in de 3e l van de eerste 3 l van deze toer.
Toer 7: Begin met een hv. Haak dan 3 l. Ga verder met het kruispatroon. Eindig met een hv in de 3e l van de eerste 3 l van deze toer.
Toer 8: 3 l. Sla 3 steken over, haak een st in de steek daarna. 2 l. Haak het kruispatroon. Eindig met een hv in de 3e l van de eerste 3 l van deze toer.
Toer 9: Begin met 6 l. Haak een st in het kruisje. Ga verder met het kruispatroon. Eindig met een hv in de 3e l van de eerste 3 l van deze toer.
Toer 10 en 11: 3 l, haak het kruispatroon. Eindig met een hv in de 3e l van de eerste 3 l van deze toer.
Toer 12 t/m 15: Herhaal rij 8 t/m 11.
Toer 16: Herhaal rij 8. Haak alleen geen 3 st in de laatste 3lboog van de vorige toer, maar 5 st.
Toer 17: Herhaal rij 9. Alleen meerder 2 st in de laatste steek.
Toer 18: Herhaal rij 10. Eindig alleen door 1 st te meerderen in laatste steek, zodat het weer 5 st zijn. Haak dan nog 1 l en eindig met een hv in de 3e l van de eerste 3 l van deze toer.
Toer 19: Herhaal rij 11. Eindig alleen met 1 st in de lboog van de vorige toer, 3 l en dan nog een st in de lboog van de vorige toer. Eindig met een hv in de 3e l van de eerste 3 l van deze toer.
Toer 20 t/m 37: Herhaal rij 8 t/m 11. Eindig met een toer 9  voor toer 37.
Toer 38:  Herhaal toer 10, maar stop nadat het 3e kruisje is gemaakt. Eindig nog wel met een st van de volgende 5 st die normaal in het patroon zouden komen. Haak dan 3 l en keer je werk om.
Toer 39: Haak een st in de 3lboog van de vorige toer, 2 l, haak weer een st in de 3lboog van de vorige toer. Haak dan verder het kruispatroon. Haak de laatste twee steken samen. Haak dan 3 l en keer je werk om.
Toer 40: Haak de eerste twee steken samen. Ga dan verder met het kruispatroon. Je hebt in het begin dus 8 st naast elkaar. Haak op het einde 2 st in de 2lboog van de vorige toer, haak de laatste 2 st samen. Haak dan 3 l en keer je werk om.
Toer 41: Haak de eerste twee steken samen. Haak 3 st, ga dan verder met het kruispatroon. Je hebt in het begin dus 10 st naast elkaar. Eindig met 1 st en haak de laatste 2 st samen. Haak dan 3 l en keer je werk om.
Toer 42: Haak de eerste 2 steken samen. 4 st. Ga dan verder met kruispatroon. Haak de laatste 2 st samen. Haak dan 3 l en keer je werk om.
Toer 43: Haak de eerste 2 steken samen. Maak dan meteen een kruisje (2 l, st, 3 steken overslaan, st). Ga dan verder met het kruispatroon. Eindig met een kruisje. Haak dan 3 l en keer je werk om.
Toer 44: 1 st in de ruimte van het kruisje, 1 l, haak weer een st in die ruimte van het kruisje. Ga dan verder met het kruispatroon. Haak de laatste 2 st samen. Haak dan 3 l en keer je werk om.
Rij 45: Haak 2 st in de lboog van de vorige toer. Ga dan verder met het kruispatroon. Haak 1 st in de lboog. Haak de laatste 2 st samen. Hecht af. Haak nog een mouw.

wintervest-haakpatroon-gratis-4

Hecht de mouwen aan het vest. Werk alle draden weg. Klaar is je vest.

wintervest-haakpatroon-gratis-5

En zo staat ie aan:

wintervest-haakpatroon-gratis-6

Heerlijk warm en zacht. Super voor de koudere dagen die weer komen  (voor nu nog veel te warm met die 30 graden buiten. Stond ook vreselijk te zweten op deze foto, maar alles voor een aan-foto, toch?). Het is niet lastig om te haken en ook niet zo heel veel werk (in vergelijking met een gewoon vest), aangezien de garen wat dikker zijn.

Succes met haken! Ik weet zeker dat het je lukt en anders hoor ik het wel weer 🙂

PS. Volg me al op Facebook? En als je wil kan je je hier voorstellen. Vind het wel leuk om op die manier mijn volgers een beetje te leren kennen.

PS2. Het patroon is gratis. Mocht je het patroon gehaakt hebben en fijn vinden, dan kan je ook een donatie overmaken naar me. Ik zou dat super lief vinden! Je kan een donatie doen hieronder (met het bedrag dat je zelf wil):

PS3. Mocht je er niet uit komen en een vraag hebben, kijk eerst even of je antwoord er bij de veel gestelde vragen tussen staat. Ook kun je kijken in de CreaChick hulp groep op Facebook of je vraag er al tussen staat. En uiteraard kan je er lid van worden om zelf mij (en andere mensen die dit haken of gehaakt hebben) je vraag te stellen.

PS4. Mijn patronen mogen NIET zonder mijn toestemming gedeeld worden. Uiteraard wel op een haakgroepje van Facebook of op een blog als je het zelf heb gemaakt, maar wel altijd met een link naar mijn patroon. Mijn patronen mogen niet verkocht worden of gepubliceerd worden in haakboeken/websites, ook niet als de producten gehaakt zijn en als product verkocht worden of op wat voor wijze dan ook. Mocht je dit wel willen doen, dan eerst in overleg met mij via het contactformulier.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk

48 Reacties

 • Reageer sylvia 19 april 2017 at 19:11

  HELP !!!!!! ik ben met de mouwen bezig van dit vest maar zit al vast bij toer 5 en ik doe toch precies wat er staat.
  Wat doe ik fout 🙁

 • Reageer Jeannette Ekkel 9 februari 2017 at 22:42

  Ook net begonnen! Wordt heel leuk denk ik

 • Reageer Debje 29 januari 2017 at 19:01

  Ben bezig met dit vest. Bijna klaar met het eerste deel. Ik snap daarna niet hoe ik verder moet. Weer aanhechten waar je bent begonnen met haken…. Dus weer bovemaa? Waar ga ik dan insteken?

  • Reageer Creachick 30 januari 2017 at 11:10

   Ja weer bovenaan. Vastmaken en dan weer beginnen met haken.

 • Reageer Bea 13 december 2016 at 22:50

  Een vraagje: je hebt de wintervest in Julia gehaakt. Nu heb ik op een andere site gelezen dat dat garen erg opwolt en pluist. Heb jij die ervaring ook?
  Bedankt voor je antwoord. 😀

  • Reageer Creachick 12 januari 2017 at 16:56

   Dat heb ik ook eens gelezen. Nee, ik heb hier geen last van. Ik heb ook een omslagdoek, van anderhalf jaar terug. En die ziet er nog steeds prima uit. Na meerdere malen wassen en vaak dragen. Dus ik denk dat er toevallig net een paar slechte bollen tussen zaten?

 • Reageer Wendy Keuterink 13 december 2016 at 21:01

  Ik ben met de vest bezig ik nu bezig met 35 tot 42 dat je moer meerdere met 2 aan het begin en eind maar hoe doe ik dat
  Ik heb het al er paar keer uit gehaald ik krijg dan een rare punt kun jij me veder helpen zo dat ik weer veder kan

  • Reageer Creachick 12 januari 2017 at 16:57

   Ja dat lees ik vaker. Ik snap niet zo goed waarom. Het klopt dat het wat uitloopt, dat doet het bij mij ook, zoals je kan zien op de foto. Maar het zou niet in een rare punt moeten komen. Als je het om houdt bij je lichaam, ziet het er dan gek uit of trekt het wel weer goed? Anders maar gewoon recht haken en zonder te meerderen?

 • Reageer Anja Bobeldijk-Zwaan 11 december 2016 at 21:40

  Bedankt voor je snelle reactie. Kan ik lekker verder haken. Als het klaar is laat ik het weten.
  Groetjes Anja.

 • Reageer Anja Bobeldijk-Zwaan 11 december 2016 at 15:25

  Hoi Maris

  Ik ben het grijze vest aan het haken en ben nu bij toer 35. Er staat dat je van rij 35 t/m 42 aan het begin en eind 2 st moet meerderen. Dan wordt ie volgens mij erg breed. En op de foto lijkt het juist dat je na de vorige meerderingen ( rij 27 t/m 34) gewoon recht naar beneden haakt. En waarom moet je nu met
  2 lossen keren? Ik hoop dat je me kan helpen want ik vind het een supermooi vest en toch een duidelijk patroon. Alvast bedankt.
  Groetjes Anja Bobeldijk

  • Reageer Creachick 11 december 2016 at 17:00

   Zoals in het patroon staat, is exact zoals ik het gehaakt heb. Maar mocht dit bij jou niet mooi uitkomen, dan zou ik hem niet meerderen en gewoon recht haken. Gewoon even passen tussendoor. En die 2 l en keer om is alleen voor de laatste rij, omdat je daarna hst gaat haken.

 • Reageer ingrid Blokken 17 oktober 2016 at 08:49

  Prachtig vest! en ja een tekening is zoveel duidelijker, voor mij ook. Wat ik mij afvraag is hoe de wol van de zeeman blijft na een aantal keren wassen. Ik gebruik altijd garen waar wat wol inzit voor de vormvastheid?

  • Reageer Nicole 18 oktober 2016 at 14:46

   Hoi Ingrid,

   ik reageer ik even op je vraag hoe de wol blijft na het wassen.

   ik heb zelf een omslagdoek van de blauwe Julia gemaakt ( welke erg pluizig is en ook niet heel mooi is na het wassen) ook heb ik een vest gemaakt van de witte julia (welke minder tot niet pluizig is en ook heel mooi is na het wassen eveneens de roze Julia.

   Ik denk dat het per kleur verschillend is.. of ik heb gewoon pech gehad met mijn blauwe bollen Julia. Ik hoop dat je wat aan mijn bevindingen hebt 🙂

   Groetjes Nicole

 • Reageer rita mampaey 15 oktober 2016 at 12:25

  Ik ben op zoek naar je website sorry ik ben niet zo snugger waar vind ik je? bedankt alvast

 • Reageer rita mampaey 15 oktober 2016 at 12:22

  prachtige modellen heb je daar ook een patroon van.hoe kan ik veel werk van jou bewonderen en een vriend worden vaan jou site

 • Reageer Karin 15 oktober 2016 at 10:02

  Ik heb het vest voor en achterpand klaar, maar loop vast met de mouwen. Vanaf toer 7 begrijp ik het begin van deze en de volgende toeren niet. Heb je nog een foto van het begin van de toeren? Ben blijkbaar toch meer visueel ingesteld….

 • Reageer Marianne 4 oktober 2016 at 15:36

  Wat een prachtig vest Maris. Wat zijn jouw bevindingen van het julia garen ? Is de kwaliteit goed, ook na het wassen ? Heb eens een deken gehaakt met het tweedgaren van de zeeman en die is helemaal uitgerokken.

 • Reageer Marielle 3 oktober 2016 at 08:44

  Ik ben helemaal fan van je creaties!
  Ben nu bezig met je wintervest helemaal top. Ik zit nu wel vast in toer 7 van de mouwen.
  Ik kom niet uit, ik doe iets niet goed weet alleen niet wat….

 • Reageer Nancy 30 september 2016 at 22:48

  Hoi hoi,

  Wat een super leuk vest.
  Ik ben er nu ook mee bezig maar vanaf het gedeelte dat je 2st moet meerderen krijg je een hele rare smalle punt. Gaat dit nog goed komen?? Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes Nancy

 • Reageer Peggy Prijs 25 september 2016 at 12:50

  Hoi, ik heb het eerste gedeelte gehaakt, moet nu aan de boordsteek beginnen, alleen door bij het begin en eind met 2 steken te meerderen heb ik nu onderaan het lijkt wel op 2 krullen die naar elkaar toekomen . Hoort dat zo of heb ik iets verkeerd gedaan . Groetjes, Peggy

  • Reageer Nancy 30 september 2016 at 22:50

   Ik heb ook hetzelfde, loopt in een punt van onder. Geen idee of dat goed gaat komen ?

   • Reageer Creachick 2 oktober 2016 at 10:35

    Ja dat heb ik ook. Dat zie je ook op de foto. Maar als de rand eraan zit en de knopen zie je het niet meer!

 • Reageer anoeshka 23 september 2016 at 17:44

  Hoi! Wat een leuk patroon! Ik ben al begonnen met het vest van roze julia.
  Nu zat ik even verder te lezen maar snap toer 1 van de rand niet.
  Wat bedoel je met: Rij 1: haak st. 2 st in elk st dan rechtop staat. ?
  Alvast heel erg bedankt!

 • Reageer Sylvia 20 september 2016 at 01:09

  Prachtig vest en duidelijk uitgeschreven patroon
  Ik kan alleen niet ontdekken met hoeveel lossen je moet beginnen. Vanaf toer1 hartstikke duidelijk.
  Ga me zeker op je Facebook aanmelden.

 • Reageer simona 17 september 2016 at 11:48

  leuk, dit is een duidelijkere uitleg dan het origineel van drops design

  • Reageer Creachick 18 september 2016 at 15:13

   Haha is dat zo? Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog nooit een patroon heb gemaakt van iemand anders. Verzin het altijd liever zelf. Maar het is vast een compliment. Dank je wel 🙂

   • Reageer simona 19 september 2016 at 10:59

    Ik bedoelde het ook als compliment, want die uitleg bij drops design is altijd zo ingewikkeld. Ze hebben een zelfde vest met een zelfde steek, alleen haken zij voorpand en achterpand apart. Veel makkelijker om jouw patroon te volgen 😉

 • Reageer Nienke 16 september 2016 at 12:31

  Supermooi Maris! Ik moet eerst die lange grijze nog helemaal afmaken op basis van je vorige vest hihi, het was er veel te heet voor.. maar deze is wederom heeeeel mooi! gaat op de lijst! Ik zag trouwens op de webshop dat Zeeman nu ook donkergrijze Julia wol verkoopt! Heb het nog niet in de winkels gezien, maar hoop dat zie die erin houden <3 daar zou ik dit vest graag in willen haken 😉

  • Reageer Nienke 16 september 2016 at 12:32

   PS jouw vesten staan genoemd bij mijn top 10 voor deze herfst/winter http://shetooktheleap.weebly.com/blog/fijne-gehaakte-vesten-en-truien

  • Reageer Creachick 16 september 2016 at 14:52

   Ja meteen even gekeken. Mooi. Had die foto al gezien op FB geloof ik (blijf me erover verbazen hoe lang die bij jou is geworden), maar nog steeds mooi. Je bent sowieso prachtig! Ben benieuwd hoe lang dit vest dan bij jou wordt. Misschien wel een maxi jurk haha. Zou dan wat eerder stoppen 🙂

  • Reageer Creachick 16 september 2016 at 14:53

   O ja die donkergrijze garen heb ik al in de winkel zien liggen. Mijn buurvrouw heeft ze ook al gekocht. Zijn ook erg mooi. Ik zat te twijfelen voordat ik begon met dit vest, maar ben toch voor de lichte gegaan. Staat mij beter.

 • Reageer Ilona 16 september 2016 at 07:48

  Hai Maris,

  Zou je de eerste 2 toeren ook kunnen uitschrijven dan ben ik al gered.

  • Reageer Creachick 16 september 2016 at 08:24

   Ik heb het net uitgeschreven en onder het telpatroon gezet. Hopelijk kom je hier uit!

 • Reageer Marijke 16 september 2016 at 07:18

  Tjonge, wat heb je dat weer prachtig gehaakt!
  Wie weet haak ik deze ook eens! Bedankt voor het delen!!

  Liefs Marijke

 • Reageer Diana 15 september 2016 at 19:00

  Oh wat een leuk vest, zit al met bolletje en haaknaald klaar maar helaas patroon lezen kan ik niet dus de losse staan maar voor toer 1 moet ik nog ff puzzelen denk ik

  • Reageer Creachick 16 september 2016 at 08:28

   Ik heb het net uitgeschreven onder het telpatroon zelf. Misschien kom je daar verder mee? Ik zal volgende week even een filmpje erover maken.

 • Reageer Soraya 15 september 2016 at 17:23

  Ohhh hij is leuk! Mooi project om straks te maken word donderdag geopereerd dus mooi de tijd voor moet daarna toch rustig aan doen 🙂 dus mooi wat te doen haha

  • Reageer Creachick 16 september 2016 at 08:29

   Oei, sterkte alvast. En ja dan heb je zeker wat te doen!

 • Reageer Soraya 15 september 2016 at 17:16

  Ohhh hij is leuk! Mooi project om straks te maken word donderdag geopereerd dus mooi de tijd voor moet daarna toch rustig aan doen 🙂

 • Reageer Ria Molhuijsen 15 september 2016 at 16:22

  Hoi Maris
  Wat een prachtig vest!
  Ik vroeg me af welke maat dit is en hoe je hem evt. groter kan maken.
  Groetjes Ria

  • Reageer Creachick 15 september 2016 at 16:28

   Dank je wel Ria. Bovenin de tekst (bij achterpand en voorpanden intro) staat dat omschreven. Succes alvast mocht je hem ook gaan maken!

 • Reageer Kathy 15 september 2016 at 15:30

  Okee.. ik ben verliefd <3 Wat een geweldig vest! Ik ga hem zéker maken!!! Heel erg bedankt voor het delen van het patroon! Ik moet alleen nog even leren om die tekening te ontcijferen 😉

  • Reageer Creachick 15 september 2016 at 16:28

   Dank je wel 😀 En leuk dat je hem ook gaat maken. Ik hoorde al meer mensen die de tekening moeilijk vinden om te lezen. Terwijl ik dat JUIST zoveel handiger vind dan tekst (aangezien je dan echt goed het patroon kan zien). Maar als je wil, wil ik het eronder wel uitschrijven (of een youtube filmpje van maken) hoor. Wat heeft je voorkeur?

   • Reageer Jolanda Harrewijn 15 september 2016 at 16:53

    Hoi Maris,
    Zou je misschien een YouTube filmpje maken.
    Ik kan geen patroon lezen, en ik vind het zo’n mooi vest.
    Groetjes Jolanda

    • Reageer Kathy 16 september 2016 at 08:53

     Wat lief van je! Ik zie nu net dat je het hebt uitgeschreven, helemaal top! Eigenlijk moet ik er ook gewoon eens een keer voor gaan zitten en het leren, want als je eenmaal weet waar een symbool voor staat, dan lijkt het me ook makkelijker om met zo’n patroon te haken in plaats van een tekst te lezen haha 🙂 Maar heel erg bedankt!!

     • Creachick 16 september 2016 at 14:55

      Ja net vanmorgen gedaan. Kom je al een eind mee denk ik? Jaaaa moet je zeker eens voor gaan zitten. Je hebt het echt ZO door, het stelt weinig voor, maar maakt veel dingen makkelijker. Want je ziet dan precies hoe het vormt als je het gehaakt hebt, en dan heb je met geschreven tekst niet.

  Laat een reactie achter