Cupcakes / taarten

Recept: Hollandse appeltaart

Wij zijn hier in huis gek op echte, Hollandse appeltaart. En zeker zelf gemaakte, vers uit de oven. Vroeger maakte ik hem wel eens met een appeltaart-pakje van de winkel. Totdat ik erachter kwam dat er in dat pakje eigenlijk gewoon bloem zit en je dus onwijs veel geld betaald voor een beetje bloem (oke, en natuurlijk het recept op de achterkant). Dus ik besloot het een paar jaar terug eens helemaal zelf te maken. Dus zonder pakje. En het werd zelfs nog lekkerder ook! Dus. Voor de mensen die nog veel te veel geld betalen voor een pakje bloem, hier mijn recept, om een HEERLIJKE taart te maken voor een paar euro! 

Wat heb je nodig:

 • 1 kg appels (goudreinetten)
 • een kopje rozijnen
 • 250 gr ongezouten roomboter
 • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
 • 400 gr bloem
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 ei
 • 250 gr witte basterdsuiker (200 gr voor de bodem)
 • 1 el kaneel
 • springvorm

Hoe maak je het:

 1. Wel de rozijnen in een kopje heet water. Schil in de tussentijd de appels en snij ze in kleine blokjes. Gooi het water van de rozijnen weg en voeg de rozijnen toe bij de appels. Roer de suiker en het kaneel erdoorheen.
 2. Smelt de boter in een pannetje (of in de magnetron in een schaaltje). Roer de suiker en de vanillesuiker in een beslagkom door de gesmolten boter, totdat het goed opgelost is.
 3. Doe een half ei in een apart schaaltje en roer hem even door met een vork. Voeg de helft van het ei toe aan de bodemmix.
 4. Doe de bloem en de bakpoeder erbij (je kan dit ook vervangen door zelfrijzend bakmeel) en kneed het met je handen tot een grote, niet plakkende, bal.
 5. Verwarm nu de oven voor op 150 graden.
 6. Vet de springvorm in met een beetje boter. Bedek de springvorm met 2/3 van het deeg. Zorg dat je het goed aanduwt in de hoeken, zodat het deeg daar niet te dik wordt (is lekkerder als het dunner is). Houd ook de randen en onderkant dunnetjes.
 7. Doe de appels/rozijnen mix op de bodem.
 8. Maak van het laatste beetje deeg lange slierten en leg die over elkaar heen op de taart. Smeer ze in met het laatste beetje ei (je kan het ook vervangen door abrikozenjam. Wordt het heel mooi glanzend van).
 9. Zet de taart in het midden van de oven en laat het 60 minuten bakken.

Klaar is je taart. Je huis ruikt heerlijk en de taart smaakt heerlijk! Eet smakelijk! Zelfgemaakte, Hollandse appeltaart. Heb je geen pakje voor nodig.

voorofot

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Jenny 19 augustus 2016 at 18:39

  Ziet er heerlijk uit mariska?

 • Laat een reactie achter