DIY

1000 puntjes en kleuren op nummer

Twee jaar geleden kreeg ik mijn eerste kleurboek voor volwassenen. Ik was van te voren helemaal niet zo van de kleurhype. Begreep het ook niet zo. Totdat ik mijn eigen kleurboek kreeg. En ik was verslaafd. Aan kleuren. Zo ontspannend, leuk. Toch creatief bezig zijn, maar niet hoeven nadenken. Heerlijk! Na een jaar actief te hebben gekleurd merkte ik wel dat ik het steeds minder vaak ging doen. Dus sindsdien ben ik andere dingen gaan ontdekken. Zoals kleuren op nummer. Puntjes verbinden. Vergelijkbaar met kleuren, maar weer eens wat anders. Vandaag zal ik jullie eens laten zien waarom dat zo leuk is! 

kleuren-op-nummer-1

Kleuren op nummer

Wat ik zo leuk vind aan kleuren op nummer, is dat je nog minder hoeft na te denken dan bij gewoon kleuren. Dan wil je toch van te voren bedenken in welke kleur je iets kleurt. En waar je schaduw geeft en waar niet. Bij kleuren op nummer kleur je dus domweg gewoon de nummertjes in (misschien ken je schilderen op nummer van vroeger nog wel. Vergelijkbaar dus). En… wat ik er nog leuker aan vind: Je hebt nog GEEN idee wat het gaat worden. Het is dus niet zomaar van een zwart-wit plaat een mooie gekleurde plaat maken, het is ook nog eens een grote verrassing wat het überhaupt is. Je begint gewoon met een wirwar aan cirkels en vlakken en terwijl je bezig bent begin je langzaam een figuur te zien. Kijk maar:

kleuren-op-nummer-4

En zo ziet het eruit als je klaar bent:

kleuren-op-nummer-2

kleuren-op-nummer-3

Prachtig toch? Ik kan er echt zo van genieten als zoiets ineens tevoorschijn komt. Dit boek is van Thomas Pavitte, kleuren op nummer Meesterwerken (hier te koop). Er zijn meerdere varianten van, zoals bekende portretten. Echt, mocht je op zoek zijn naar een kleurboek op nummers. Ik raad deze ECHT aan! Super vermaak!

Tips:

 • Kleur met stiften (zo zie je de nummers er minder erg doorheen. Ik gebruik Stabilo stiften)
 • Werk met een mooi kleurpalet (die mag je namelijk zelf bedenken). Het makkelijkste is om te beginnen met één kleur, maar in meerdere teinten.
 • Begin met de lichtste kleur te kleuren, werk naar de donkere kleur toe (zodat het niet gaat vlekken)

1000x van punt naar punt

Misschien ken je het nog wel van vroeger, puntjes verbinden. Stonden vaak in van die spelletjesboekjes. In de kinderen hun boekjes van tegenwoordig staan ze nog steeds. “Ik wil dat soort boeken ook. Ik vond dat vroeger zo leuk! Waarom is dat er niet voor volwassenen? Net zoals kleuren tegenwoordig voor volwassenen is?” zei ik toch nog tegen Rick. Maar… ik klaagde te vroeg. Dat bestaat dus WEL gewoon. Je hebt gewoon puntjes verbinden voor volwassenen. En dan niet zomaar een simpel puzzeltje die je zo af hebt (en waarbij je van te voren al ziet wat het gaat worden). NEE. 1000 puntjes! Met een hele leuke verrassing weer. Dus dat boek moest ik hebben!

1000-punten-verbinden

1000-punten-verbinden-3

Zulke gave platen ook weer. En zo ontspannend om lekker simpelweg puntjes te verbinden. Niet te moeilijk, maar met 1000 puntjes ben je toch zeker meer dan een uur per plaat zoet (als je ogen dan nog zin hebben om geconcentreerd te zoeken, want vaak staan ze niet eens netjes naast elkaar, maar moet je dus echt zoeken).

1000-punten-verbinden-1

Dit boek is ook van Thomas Pavitte. 1000x puntjes verbinden, portretten heet het boek (hier te koop). En ook daar heb je zoveel varianten van. Dieren, steden, meesterwerken! ZOOO leuk! Ook echt zeker een aanrader als je eens een keer iets anders wil doen dan kleuren (al kan je deze platen natuurlijk ook nog kleuren als je klaar bent met verbinden).

Dus, donkere dagen, kom maar hoor! Ik ben er klaar voor 🙂 Herken je trouwens iedereen op de platen? Ik ben wel benieuwd!

Vorige blog Volgende blog

7 Reacties

 • Reageer Tessa Kuipers 14 september 2016 at 20:03

  Wat gaaf zeg! Ik wist niet dat er ook kleurboeken voor volwassenen waren met deze tekeningen! Leuk idee om dan je eigen tekening te maken met lijntjes trekken en hem daarna ook nog in te kleuren, win-win! 🙂

 • Reageer Kleurplaat Frozen 8 september 2016 at 14:34

  Heel gaaf! Is er ook zoiets voor kinderen?

  • Reageer Creachick 12 september 2016 at 15:47

   Vast wel. Zou even op Google zoeken!

  • Reageer Marijke 25 september 2016 at 11:35

   Jazeker , ik heb er nog een paar gekocht vorig jaar voor 5-december , voor onze kleinzoon. Er zijn er zelf van Denksport dus bij de puzzelboekjes. Alles te koop bij de Bruna winkel. Succes.

 • Reageer Marilee Veldman 31 augustus 2016 at 15:28

  Hoi Hoi.. ik heb een vraagje ik zie bij je jurk dat je patroon iedere x er tussen spring. Ik kom met dat patroon die je er bij hebt gedaan niet achter hoe ik dat moet doen. En hoe heb je dat bij de zijnaden gedaan ?

 • Reageer Margaret 31 augustus 2016 at 10:10

  Leuk om het kind in jezelf naar boven te halen met kleuren en cijfers verbinden. Je maakt mooie dingen.

  Veel kleur- en tekenplezier, Margaret

 • Reageer Irma 29 augustus 2016 at 21:09

  Hey maris,
  Je hebt me alweer op een idee gebracht 😉
  Gelijk twee boeken besteld haha
  Vraagje: hoe kleur jij in, met die stabilo stiften? Wanneer ik m’n kleurboek voor volwassenen inkleur blijf je altijd zien waar ik streepjes of rondjes heb gemaakt met inkleuren. Meestal wanneer ik er dan voor de tweede keer overheen ga, zie je het minder. Snap je wat ik bedoel?

  Groetjes
  Irma

 • Laat een reactie achter