DIY

DIY Baileys

Een aantal jaar geleden ontdekte wij dat je Baileys heel makkelijk zelf kunt maken. Je kent het drankje vast wel. Ik vind het erg lekker. Maar toen we het een keer zelf gemaakt hadden, ben ik er NOG meer fan van geworden. Eigenlijk hebben we sindsdien nooit meer echte baileys gehaald. Ja, één keer, maar die viel zwaar tegen na onze eigen variant. Zegt genoeg over hoe lekker die is toch? Wil je zelf een keer Baileys maken? Moet je zeker doen! Hier het recept:

Wat heb je nodig?

diy-baileys-recept

  • 300 ml whiskey
  • 250 ml slagroom (ongeklopt)
  • 125 ml espresso (afgekoeld)
  • 2 el chocoladesaus
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • maatbeker
  • garde
  • beslagkom
  • karaf of lege fles om het in te bewaren

Hoe maak je het?

  1. Zet de espresso en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Meet alle ingrediënten af en gooi ze bij elkaar in een beslagkom.
  3. Mix met een garde alle ingrediënten even kort tot het een egale kleur is.
  4. Schenk het in een karaf (of in een lege fles) en bewaar het in de koelkast (blijft een week of vier goed)!

diy-baileys-recept2

Dat was het al. Je bent dus met een paar minuten gewoon al klaar en je kan meteen drinken! Geniet ervan! Hier dus echt favoriet van ons. Het ligt eraan welke Whiskey je haalt (wij gebruiken altijd een vrij goedkope of net eentje die in de aanbieding is), maar je kan dus al een hele fles vol maken voor maar acht euro. Nog goedkoper ook dus dan echte Baileys!

PS. Op de foto hebben wij een ijsblokje erin gedaan. Ik zou dat wel pas doen als je Baileys al minimaal een dag in de koelkast heeft gestaan. Niet meteen na het maken. Dan gaat het schiften.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk