Recepten

DIY Baileys

Een aantal jaar geleden ontdekte wij dat je Baileys heel makkelijk zelf kunt maken. Je kent het drankje vast wel. Ik vind het erg lekker. Maar toen we het een keer zelf gemaakt hadden, ben ik er NOG meer fan van geworden. Eigenlijk hebben we sindsdien nooit meer echte baileys gehaald. Ja, één keer, maar die viel zwaar tegen na onze eigen variant. Zegt genoeg over hoe lekker die is toch? Wil je zelf een keer Baileys maken? Moet je zeker doen! Hier het recept:

Wat heb je nodig?

diy-baileys-recept

  • 300 ml whiskey
  • 250 ml slagroom (ongeklopt)
  • 125 ml espresso (afgekoeld)
  • 2 el chocoladesaus
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • maatbeker
  • garde
  • beslagkom
  • karaf of lege fles om het in te bewaren

Hoe maak je het?

  1. Zet de espresso en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Meet alle ingrediënten af en gooi ze bij elkaar in een beslagkom.
  3. Mix met een garde alle ingrediënten even kort tot het een egale kleur is.
  4. Schenk het in een karaf (of in een lege fles) en bewaar het in de koelkast (blijft een week of vier goed)!

diy-baileys-recept2

Dat was het al. Je bent dus met een paar minuten gewoon al klaar en je kan meteen drinken! Geniet ervan! Hier dus echt favoriet van ons. Het ligt eraan welke Whiskey je haalt (wij gebruiken altijd een vrij goedkope of net eentje die in de aanbieding is), maar je kan dus al een hele fles vol maken voor maar acht euro. Nog goedkoper ook dus dan echte Baileys!

PS. Op de foto hebben wij een ijsblokje erin gedaan. Ik zou dat wel pas doen als je Baileys al minimaal een dag in de koelkast heeft gestaan. Niet meteen na het maken. Dan gaat het schiften.

Vorige blog Volgende blog

12 Reacties

  • Reageer Maai 5 augustus 2016 at 12:16

    Oh mijn God, dit moet ik doen!!! Baileys was het eerste alcohol drankje wat ik dronk. Speciale herinneringen aan 🙂

  • Reageer Ellen 29 juli 2016 at 12:28

    Hoi Maris, kun je ook gewoon hele sterke koffie gebruiken ipv espresso?

    • Reageer Creachick 30 juli 2016 at 11:33

      Dat weet ik niet. Heb ik nooit geprobeerd. Zou het gewoon proberen als ik jou was.

  • Reageer Dinja 23 juli 2016 at 13:44

    Lijkt me ook echt leuk om een keer zelf te maken 😀
    Ik vind baileys wel lekker maar ik drink het niet zo vaak…

  • Reageer Daniëlle 20 juli 2016 at 21:09

    Oeeeeeh, dat ziet er lekker uit! En simpel inderdaad, ik wist helemaal niet dat je dat gewoon zelf kunt maken. Lekker!

  • Reageer Heidi Prins 19 juli 2016 at 23:33

    Is er een alternatief voor de espresso. Heb zelf geen espresso apparaat.

    • Reageer Creachick 30 juli 2016 at 11:36

      Misschien gewoon sterke koffie? Zou het eens proberen als ik jou was.

  • Reageer Heidi Prins 19 juli 2016 at 23:32

    Is er een alternatief voor espresso. Heb zelf niet zo’n espresso apparaat

  • Reageer Nienke 19 juli 2016 at 20:38

    Oh dit klinkt lekker! En ook wel als iets voor ons. Proef je verschil als je een goedkope vs een dure whiskey gebruikt? Of overheerst de zoetigheid dat toch wel? Ik ga dit zeker binnenkort eens proberen 🙂

    • Reageer Creachick 19 juli 2016 at 20:41

      Ik heb het eens gemaakt met jameson. Maar naar mijn idee smaakt dat net zo lekker als met een goedkope. Als je het misschien naast elkaar proeft dat je verschil merkt? Dat weet ik niet. Maar naar mijn idee overheerst inderdaad alle romigheid en zoetigheid haha en maakt het niet zoveel uit.

  • Reageer Tessa 19 juli 2016 at 18:28

    Hai Maris, je blijft me verrassen! Mijn man maakt ook graag zijn eigen likeurtjes. O.a. heerlijke kersenlikeur (750 ml. alcohol ca. 41%, 650 ML suikerwater en 80 gr. losse thee ‘wilde kersen superior’).

    Hoe lang is deze baileys houdbaar?

    Groet,

    Tessa.

    P.s. Mooie nieuwe foto op je site!

    • Reageer Creachick 19 juli 2016 at 20:05

      Wat een lekker recept ook. Dank je. De baileys blijft een week of 4 goed. In de koelkast. En hij is het lekkerst (vind ik) als ie 2 dagen in de koelkast heeft gestaan. Al kan je hem wel al meteen drinken hoor. O en dank je wel ?

    Laat een reactie achter