DIY voor kinderen, Naaien

Jurkjes voor knuffels

Onze kinderen zijn gek op knuffels. Maar vooral zodra ze er onwijs schattig uit zien. Met strikjes en jurkjes dus vooral. Echte meisjes-meisjes hier. Ze kregen met Pasen een haas van hun oma. En die vonden ze ZO lief. Maar toch niet schattig genoeg. “Kan je niet een strikje maken in haar oor?” vroeg Emily al eerder. En Mila vroeg van de week toen ik bezig was met mijn eigen jurk: “Kan je niet ook een jurkje voor mijn konijn naaien?”. Maar natuurlijk kan dat! Komen we meteen mooi van die kleine reststukjes af. 

Wat heb je nodig?

  • Reststof dus (tricot is het fijnst)
  • Naaimachine
  • Krijtje
  • Schaar
  • Lint
  • Naald en draad
  • Versiering voor de jurk (eventueel).

jurk-knuffel-1

Leg het stukje stof neer. Leg de knuffel/pop erop waar de jurk voor gaat worden en trek het knuffeltje om. Maak de vorm van de jurk zoals je wil hebben. Helemaal strak zou bij dit knuffeltje niet mooi worden, dus ik koos voor een wat wijde onderkant. Knip de stof een centimeter om je getekende lijn uit.

jurk-knuffel-2

Leg je stof op een nieuw stuk stof en knip nog precies eenzelfde vorm uit. Knip nog een klein stukje uit voor het nekje (zie foto hieronder).

jurk-knuffel-3

Naai met een strech-steek de zijkanten en de bovenkant dicht. Zoom eventueel de onderkant en rand bij de nek nog om als je dat wil.

jurk-knuffel-4

Versier het verder nog naar wens. Ik maakte bij één knuffel nog een kantje aan de onderkant, met een gewone rechte steek. Maak van lint nog een strik en naai dit met naald en draad aan de knuffel vast. En zo zien ze eruit:

jurk-knuffel-5

Van een simpel konijntje, naar een onwijs schattig meisje konijntje. Onze meiden vinden ze meteen zo onwijs lief en schattig, dat ze geen seconde meer los gelaten worden. Een paar minuutjes werk, maar hele blije kinderen 😀

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk