kinderkamer

Nieuw behang en schilderij

Bijna een jaar geleden kreeg Mila een nieuwe slaapkamer. Met behang dat ze zelf had uitgekozen. Super leuk vonden we het. En het stond ook zo schattig. Totdat ze een paar weken geleden samen met Emily aan het behang hadden lopen pulken en er “per ongeluk” een heel stuk vanaf hadden gehaald. O, o, o. Balen. Maar helaas. Omdat het niet meer te redden was besloten we het muurtje van de week maar opnieuw te behangen.

slaapkamer-behangen

Samen met Mila ging ik naar de Gamma. En ze zocht dit behangetje uit. Iets heel anders dan haar oude behang, maar ook onwijs leuk. En, aangezien de meiden het er ook af hadden gehaald, vond ik dat ze me wel mochten helpen met het er weer op doen. En ze hielpen me super hoor. Binnen no time had ze een nieuw behangetje op haar kamer. Staat wel lief zo. En een stuk rustiger.

Nu vond ik alleen haar schilderij er niet meer zo bij passen. Een tijdje terug maakte ik een schilderij, met volkswagenbusjes erop. Tja. Die kon dan ook wel een upgrade gebruiken.

schilderij-op-hout-1

De kwast erover dus. Zonde hè? Ach. Het volgende schilderij zou ook vast leuk worden en we kunnen moeilijk alles maar blijven bewaren wat zelf gemaakt wordt 😉

schilderij-op-hout-2

Dus terwijl Mila lekker een paastekening aan het schilderen was, schilderde ik aan haar nieuwe schilderij. Die Mila overigens helemaal zelf bedacht had. Ik was alleen maar van de uitvoering.

schilderij-op-hout-3

Ze wilde luchtballonnen. Met diertjes erin. En de diertjes moesten een hamster, een poes, een eenhoorn, konijntjes en een giraf worden. O, en ze wilde ook bloemetjes erop, net zoals haar nieuwe behang. Nou. Duidelijk toch? Daar kon ik wel wat mee. Ik besloot dus ook haar behang te verwerken in het schilderij als versiering van de luchtballonnen.

schilderij-op-hout-4

En hier dus het resultaat. Mila is vooral helemaal weg van die stoute konijntjes links. Die stiekem uit de luchtballon klimmen. En het stoute poesje dat probeert op de ballon te klimmen. Een schilderij waar veel in gebeurt en ze vindt het prachtig om er naar te kijken en het hele verhaal dat ze erin ziet te vertellen. Zo lief.

schilderij-op-hout-5

Mila is super blij. Met haar nieuwe behang. Haar nieuwe schilderij. En ik moet zeggen, ik vind het ook erg leuk geworden. Het is wel heel wat anders dan haar kamer van vorig jaar, maar aan de andere kant is Mila ook heel erg veranderd ten opzichte van vorig jaar.

Nu maar hopen dat ze er niet weer aan gaan lopen pulken en het iets langer kan blijven zitten dit keer. Maar ik denk dat ze inmiddels wel begrepen hebben dat dat niet helemaal de bedoeling was. Laten we het hopen 😉

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk

5 Reacties

 • Reageer sabine 30 maart 2016 at 20:45

  Jij kan ook echt alles hè?! Geweldig.

 • Reageer Tamara 24 maart 2016 at 18:02

  Ooh zo jammer van de busjes maar deze is ook erg gaaf geworden!

 • Reageer Shirley 24 maart 2016 at 16:53

  Ik vind het nieuwe behangetje super mooi Maris en het ziet er een stuk rustiger uit.
  Het nieuwe schilderij vind ik prachtig!!!

  Groetjes, Shirley 🙂

 • Reageer Nicetobeout 24 maart 2016 at 16:36

  Toen ik klein was pulkte ik ook altijd het behang van de muren af… haha Ik vind het een lekker fris behangetje en wat ontzettend leuk dat zelfgemaakte schilderij. Behang afhalen vind ik tegenwoordig overigens een rot klusje. Fijn dat je zulke goede hulp had 😉

 • Reageer Leonie van Mil 24 maart 2016 at 16:30

  Wauw wat ontzettend leuk geworden. Ik ben echt onder de indruk. Leuk dat je kinderen hebben geholpen en wat kun jij mooi schilderen zeg!! Heel leuk!

 • Laat een reactie achter