Dameskleren haken

Boho Poncho

Na de omslagdoek, begon ik met het haken van twee poncho’s. Eentje voor Emily en eentje voor Mila. Die vinden het ook heerlijk om lekker in een gehaakt “dekentje” naar buiten te mogen. Vorig jaar maakte ik die al eens, maar nu werd het tijd voor nieuwe in de kleuren die ze wilden en in de nieuwe juiste maat. En ik vond ze bij hen zo lief staan, dat ik er zelf eigenlijk ook wel eentje wilde. Dus ik ging weer haken. En ik deel weer een heel leuk patroon met jullie.

ponchos-kindjes-haken

Lief staat dat hè? Nu dus eentje voor mij. Dus ik ging meteen naar de Zeeman hier in het dorp, waar ik nog een paar bolletjes wol scoorde achterin een schap verstopt onder andere wol (want ja, de Julia garen zijn nog steeds heel de tijd uitverkocht, dus ik was blij dat ik uberhaupt nog een paar bolletjes vond), en ik ging thuis meteen aan de slag. Maar dan wel met een ander patroon, omdat ik iets anders wilde dan gewone granny stripes zoals ik bij de kinderen heb gebruikt.

Een paar uurtjes werk en dit is hem geworden:

boho-poncho-haken

Heerlijk toch? Ik ga hierin wonen hoor. En er werd me op Instagram al meteen weer gevraagd hoe ik het heb gemaakt, wat het patroon is en wat je nodig hebt… Dus, gaan we weer:

Wat heb je nodig:

– Julia garen van de Zeeman (4 bollen mintgroen en 2 bollen grijs)
– Haaknaald 4
– Schaar
– Geduld (zeker weer een uurtje of 12, net als bij de omslagdoek)

Hoe maak je het:

Nou. Een keer een (gratis) Nederlands patroon die ik in één keer zo kan delen. Ik heb het patroon gebruikt van Haaktrend en die vind je hier. Het is heel duidelijk omschreven, inclusief foto’s, dus daar kom je wel uit. De enige verandering die ik heb gedaan is het aantal franjes aan de onderkant (lees hier hoe je franjes maakt). Omdat mijn garen veel dikker zijn heb ik maar twee draadjes gebruikt per franje in plaats van zes.

Verder ben ik begonnen met 102 steken. En voor een maatje 34/36/38 is dit goed genoeg. Mocht je van jezelf een maatje 40 zijn of meer dan zou ik toch voor wat meer steken gaan. Gewoon even na een aantal rijtjes passen, dan merk je snel genoeg of het te strak zit. Al mag de bovenkant best wel wat strakker aansluiten.

boho-poncho-haken1

Nou. Succes. Heb je weer wat te doen. Als je nog wat Julia garen kan vinden dan. Je kan het uiteraard ook met andere wol doen. Ik vind dit alleen wel heeeeeel lekker warm en mooi eruit zien. Hoe dan ook, bedankt Fieke voor het leuke patroon!

boho-poncho

Fijn weekend 🙂

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk