Diner

Avocado salade

Hier in huis zijn we niet zo van die groente mensen. Tenzij de groenten goed verstopt zit, het avocado is (wat is dat toch een lekker iets), of als het een salade is. Dat gaat er altijd goed in. Salades naast het eten vinden we lekker, maar ook maaltijdsalades met een stokbroodje erbij gaan er altijd in.

Laatst maakte ik dit recept, avocado en een salade samen (wat wil je nog meer?) en sindsdien is deze toch niet meer weg te denken uit onze keuken. Het is misschien wel één van onze favoriete maaltijdsalades geworden. Het recept is niet helemaal van mij hoor, ik vond hem in de Allerhande (al heb ik hem wel iets aangepast naar eigen smaak). En ik deel hem (op verzoek) dan ook hier even. Mijn variant, zoals wij hem graag eten:

Salade Avocado (3-4 personen)

Wat heb je nodig: 

♥ 2 eetrijpe avocado’s
♥ Een zak spekreepjes
♥ Een zak ongezouten cashewnoten
♥ 75 gram rucola slamix
♥ 1 teentje knoflook
♥ olijfolie
♥ citroensap
♥ Basilicum

Hoe maak je het:

  1. Schil de avocado’s en snij ze in kleine blokjes;
  2. Besprenkel de avocado’s met een beetje citroensap;
  3. Bak de spekreepjes in een koekenpan (zonder boter of olie) lekker knapperig;
  4. Bak de cashewnootjes in een koekenpan (zonder boter of olie) een paar minuutjes;
  5. Doe de sla, de nootjes, de spekreepjes en de avocado’s in een schaal;
  6. Maak in een apart schaaltje een dressing van twee eetlepels olijfolie, één geperst teentje knoflook, een eetlepel basilicum en een eetlepel citroensap;
  7. Voeg de dressing aan de sla toe en roer goed om;
  8. Laat de salade nog even in de koelkast afkoelen;
  9. Serveer de salade met een stokbroodje.

Het lijkt misschien wat weinig als je het gemaakt hebt, maar de salade vult echt ontzettend. We hebben deze salade de eerste keer naast ons vlees en aardappels gegeten, maar dat was echt veel te veel van het goede. Sindsdien eten we het altijd als maaltijdsalade. Fris, simpel, gezond en helemaal lekker! Eetsmakelijk!

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk