DIY voor in huis

Speldenkussen

Ik hou zo van lekker creatief bezig zijn. Er is alleen één ding dat me in de weg staat. En dat is mijn klunzigheid. Ik ga vaak zo op in wat ik aan het doen ben, dat ik daardoor heel veel dingen niet meer zie staan of liggen. Hoe vaak ik wel niet per ongeluk een glas omstoot. Of hoe vaak mijn bakje met spelden wel niet op de grond valt, als mijn kledingstuk dat ik aan het maken ben erachter blijft hangen. Ik word er niet goed van.

En toen gisteren, tijdens het naaien, weer een heel bakje spelden op de grond viel, was ik het zat. Het is zo’n rotwerkje om die spelden steeds weer op te ruimen. Het werd tijd voor een speldenkussen. Mijn moeder had die vroeger ook altijd en het was reuze handig. Daar zitten er dan ook niet direct zoveel in en als het valt, blijven ze negen van de tien keer gewoon netjes in het kussentje zitten. En ik besloot het direct te gaan maken.

spelden

Ik pakte een stukje oud stof dat ik nog had liggen. Knipte het uit, naaide het binnenstebuiten vast en keerde het terug om (één stukje open gelaten). Gewoon een simpel kussentje. Helemaal niets bijzonders. Vervolgens vulde ik het met watten, naaide het laatste stukje dicht en het was gemaakt. Zo simpel. Maar toch vond ik het nog niet zo leuk. Er miste nog wat.

speldenkussen-maken

Ik besloot er een randje omheen te haken. Voor de afwerking. Dus ik pakte een naald en reeg een stuk garen erdoorheen, zodat ik lusjes had waar ik mijn haakwerk aan vast kon maken. Ik gebruikte hiervoor de feston steek. Nadat het randje eraan zat, ging ik haken. Ik koos voor een kleine shell stich met haaknaald 4 en haakte het zo rondom tot ik weer terug was bij het begin. Daarna mijn spelden erin gezet en klaar was het. Half uurtje werk.

randje-haken

En kijk nou hoe lief het eruit ziet? Mijn spelden staan er mooi bij. En het scheelt mij een hoop ergernissen voortaan (hoop ik). Nu nog iets verzinnen voor het glas dat constant omvalt.

diy-speldenkussen

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk