Diner

Kip Gado Gado

Zo nu en dan plaats ik wel wat op Instagram. Oke, eigenlijk best wel vaak. En soms ook wat ik even in elkaar flans met het avondeten. Kreeg ik vandaag ineens een verzoekje of ik alsjeblieft eens een receptenblogje wil delen. Maar natuurlijk wil ik dat. Had ooit ook een keer aangegeven dat ik wat vaker receptjes zou delen op mijn blog, maar meer dan één recept was het niet geworden. Vandaag dus eens tijd voor een nieuwe.

Wij houden hier in huis wel van lekker eten. Moet ik eerlijk toegeven dat ik niet echt een keukenprinses ben hoor. Was zelfs een tijd dat ik echt helemaal niet goed was in koken. Maar toen Rick fulltime ging werken, ik elke dag thuis was voor de kinderen, werd het toch een beetje mijn taak elke dag. En er is één ding dat ik nog vervelender vind dan elke dag koken, en dat is elke dag hetzelfde eten.

Vandaar ook dat ik een aantal jaar geleden begon met dat ik nieuwe recepten wilde leren. Elke week één nieuw recept sprak ik met mezelf af. En ik moet zeggen, ik hou me er nog redelijk aan. Mijn receptenboek is inmiddels flink gegroeid. En dan vooral wel met ‘makkelijke’ recepten hoor, want ik heb vaak de tijd niet om uren in de keuken door te brengen.

Zoals jullie weten is Rick Indonesisch. Half. En hij is dol op Indonesisch eten. Zo ook onze kindjes. Aardappelen staan hier eigenlijk bijna nooit op tafel. Ik maak graag een Indonesische maaltijd, er zitten alleen een paar nadelen aan. Het meeste Indonesische eten vraagt wat bereidingstijd, voorbereiding en wat wandelingetjes naar de Toko. En aangezien ik daar niet altijd tijd en zin in heb, moeten we soms maar wat improviseren. Iets dat Indonesisch is, wat anders is dan de standaard boemboe verpakkingen van Conimex en wat snel in elkaar zit.

En vandaag deel ik dus ook een Indonesisch receptje. Eentje die hier in huis geliefd is, super gemakkelijk in elkaar te knallen is en waarvoor je alleen maar naar de Jumbo, Albert Heijn of wat voor supermarkt dan ook hoeft te gaan. Klinkt goed toch?

Kip Gado Gado (4 personen)

Wat heb je nodig?

 • 2 eetlepels wokolie
 • 1 teentje knoflook
 • 500 gram kipfilet
 • 250 gram sperziebonen
 • 1 rode paprika en 1 gele paprika
 • 4 eieren
 • (pandan)rijst
 • Gado Gado saus (zijn kant en klaar verkrijgbaar)
 • Gebakken uitjes
 • Kroepoek

Hoe maak je het?

 1. Kook de rijst, nooit volgens de verpakking, maar op gevoel. Zo zeggen ze bij pandanrijst vaak dat het binnen tien minuten al te eten is. Mijn ervaring is dat het dan nooit te eten is. Doe een laagje water in de pan, gooi de rijst erbij. Zorg ervoor dat het net onder water staat. Laat de rijst koken totdat het water allemaal weg is en zet dan je kookplaat uit. Schep het even om, laat het nog een paar minuten in de pan staan en je hebt heerlijke plakrijst. Mocht je niet zo van de plakrijst zijn, kan je ook gewone rijst gebruiken. Wat je wil.
 2. Kook in een ander pannetje de eieren hard.
 3. Snij de kip in stukjes en bak het met een geperst knoflookje en de olie in een wok.
 4. Dop de sperziebonen en kook ze even (ze moeten niet zacht zijn). Ikzelf stoom altijd al mijn groenten voor 20 minuten, dus weet niet precies hoelang je het dan zou moeten koken, maar ik gok op een tien minuten.
 5. Snij de paprika in grote stukken en kook (of stoom) die nog even 2 minuten mee.
 6. Doe de kant en klare Gado Gado saus in een steelpannetje, voeg er nog wat water bij, zodat het geen dikke saus meer is.
 7. Leg de groenten in een schaal, gooi de kip eroverheen, gooi de Gado Gado saus eroverheen.
 8. Pel de eieren en leg ze rondom, over de Gado Gado saus.
 9. Strooi wat gebakken uitjes en verkruimel wat kroepoek over de saus als garnering.
 10. Serveer de rijst apart.
 11. Eetsmakelijk!

Bereidingstijd is ongeveer een half uurtje. Spaghetti maken is dus evenveel werk. Hoeft allemaal niet moeilijk te zijn 🙂 Dit was mijn tweede receptenblogje. Ik hoop dat jullie het leuk vonden!

PS. Ik heb op de foto er ook nog Ketjang Pedis nootjes bij liggen. Ik ben dol op die nootjes, gooi ze het liefst door elke maaltijd heen. Heb ze niet bij het recept geschreven, omdat het er eigenlijk niet echt bij hoort. Maar ik vind het er wel lekker bij 😉
PS2. Heb je ook kleine kindjes? Doe dan een grote slab om, leg het uiteinde ervan onder het bord, zodat alle rijst wordt opgevangen op de slab en ze daaruit kunnen verder eten 😉 Gewoon een tip. Tenzij je van een witte vloerbedekking aan rijst onder je tafel houdt natuurlijk 😛

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je vast ook leuk